Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
с медни тръби ще му излези скъпо на човека ,до колектора Ф40 и след това да минеш на Ф32 ДО 3ТИЯ ЕТАЖ И РАЗЛКЛОНЕНИЯТА ДА СА НА Ф25КЪМ РАДИАТОРИТЕ с стъклофибарни тръби това е моя съвет
Dzver - специалист
ф20 ППР ще стигне ли от колектора до всеки радиатор?
има ли закономерност между разстоянието от колектора до радиатора със сечението на тръбата?

фитинги за ППР стъклофибарен има ли или се ползват за обикновенния ППР?

в едната стая няма възможност радиатора да е под прозореца. Конвектор ли да сложа или да сложа по голям радиатор?
andy_forresite - майстор
Чувал съм че има зависимост за разстоянието и диаметърът на тръбите. 20 мм вътрешно ще ти свършат работа до всеки радиатор.
За фитингите не зная.
Радиаторът, щом не е под прозореца, бих го запасил с едни 10% повече мощност, а ако стаята е северна - с 15%.
По-добър вариант е да сложиш два по-малки радиатора - един под прозореца и другия - там където ще слагаш единия.
Още по-добър вариант е с конвектор. Някой подов с предно засмукване, управление с дистанционно и контрол над включването му спрямо входящата в него температура. Примерно под 50°С да не се включва и като догони зададените градуси в стаята, да се изключва ако ще водата да е 90.
От това по-добро само подово и то захранвано от слънчеви колектори на покрива :-D , с инвертор и с продаване на излишния ток на доставчика ... :-D
Dzver - специалист
специалистите няма ли да помогнат
markoscbr - специалист
от вертикалния щранг примерно си на ЦОЛ слагаш редоктивна тетка на 25 и си тръгваш на 25 ,моите радиатири са на 25отвор слагаш термо главата за радиатора кран и за крана преход на 25 и това е , стъклофибара връзките колена ,муфи, тетки се обикновени за водопровод така че смело слагай успех
LazarGanev - "Велик майстор"
За мен това са нови неща - чета и поглъщам. ППР тръби в колекторна система :? .
Dzver - специалист
ако знаех как да го направя, нямаше да питам точно в този форум
искам съвет нали така
idealist - специалист
На мен не ми стана ясно каква е тази редОктивна тетка от един цол на отвор 25.
За справка един цол е 25.4 мм.
Dzver - специалист
Изтрийте темата
то само сеирджии тука..
markoscbr - специалист
Идиалист , нима не знаеш какво е това редуктивна тетка (РЕДУКЦИЯ )-ОТ ПО ГОЛЯМ ОТВОР КЪМ ПО МАЛЪК а имено от цол на Тто Ф25 продължава на горе на цол и разклонява на Ф 25 това е водопроводния размер, според мен човека го разбра не е ли по добре да му помогнем , е то по горните постове не е малко писането все нещо ще е разбрал :yawinkle:

Тема "Съвет за парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: