• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iceheart - специалист
Монтирам и от двата вида Alfa Plam и EcoSpar (Burnit - преди ги внасяше Sunsystem) от доста време. Alfa Plam - 3 години, а EcoSpar - 4-5 години. Разлика има и плюсовете са в полза на Alfa Plam. Ще ги изброя, но сега не ми се пише толкова дълъг коментар....

"Филме" Имат и модел без водна риза на Alfa Plam и ще ти предложа и на друга фирма с която работя и съм доволен, качеството и цената са идеални. Все пак зависи и колко киловата ти трябват.
n.ganev - майстор
Охааа - и тук става интересно.
syncho - майстор
filmatoplo написа:
Всичко ме интересува, вършат ли работа, добри модели, шумят ли много, регулират ли се по стайна температура, ами температура на въздушния поток.
Вършат - да. Особенно, ако става въпрос за примерно голям хол или стаи, които са преходни и не им се затварят вратите. Това за обикновенните въздухарки. Тези с въздуховодите са още по-добре, защото можеш да си ги пуснеш до близки стаи и ще се топлят без да трябва да държиш отворено навсякъде.

За шума - зависи от производителя и какви материали е вложил. До момента съм сменил само един вентилатор на печка на Екстрафлейм заради шум, който идваше от вече отишлия си двигател на вентилатора за въздуховодите. Но това беше на камина на 8години :)

Относно регулирането зависи от това с колко вентилатора са. Има печки, които са с един вентилатор за стаята и за въздуховодите и се разпределя пропорционално. Там можеш да управляваш само по температура на стаята и съответно се следят и изходящите газове, но те се следят по-скоро с цел да не би да е малък топлообмена в печката (поради ред причини най-честата от които е замърсяване) и да я предпази от прегряване. До сега не съм видял печка, която да работи по температура на въздушния поток. Съответно могат и по стаен термостат да се управляват, а могат и да бъдат зададени да работят само на макс, само на минимум. Някои могат да изключват допълнителните вентилатори (ако имат такива за въздуховодите) и т.н. и т.н.

Общо взето много зависи от производителя и модела.
paunov - напреднал
Здравеите чичоми има камина еко спар и много се оплаква от конденз има даже и по кюнеца в стаята имали начин да се намали това нещо чрез насроиките на камината??
LazarGanev - "Велик майстор"
Кажи на чичоти да дигне температурата на макс
  • 1
  • 2

Тема "относно камина на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: