Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
[quote="maistora1965"]Привет на всички предстои ми да ремонтирам котелното и затова отварям нова тема.И така понеже ми прогоря дъното на котела по точно ламарината ще трябва да я махам Не е ли по разумно да си направиш нов котел ,когато се налага да режеш и да преоразмеряваш такъв ,който е тръгнал да си отива -преди години /преоразмерявах/ нещо подобно за да намля обема на водата ,да вкарам още една пита -и в крайна сметка ефекта -никакъв -една кутия електроди ,10-на диска за шлайфа -една седмица след работа труд до късни нощи.Изказвам само мнение -не съм специалист!
n.ganev - майстор
Разликата при 16кВ и 24кВ БОШ е точно тази пита.
lz2skt - специалист
Хубаво е на първият ход да има височина,където ще се развие пламъкът и за това според мен тръбен топлообменник чак може на 2 ход да се сложи ...поне заводските ги правят така....
maistora1965 - специалист
Е чак да си направя по скоро ще купя нов ако този не става а за тръбният топлообменник и височината на пламъка аз за това търся мнения защото съм един прост заварчик,а специалистите са тук във форума :respekt:
n.ganev - майстор
Чак пък спеСиалисти :lol: . Писал съм го много пъти ама айде пак Като са знам кЪф съм инжИнер, че ме е страх да ида на доктор.
lz2skt - специалист
Прекопирай модела на Херц Пелестар щом ти се отдава заваряването .Инфо от Чичо Гугъл за устройството му...Даже ще ползваш от Дакона горните капаци и вратичката за пепелника ,може и декоративните капаци , придържащи изолацията от оригиналният.Евентуално може да ги срежеш и удължиш с ламарина и ще има вид на заводски...
Явно мненията се изчерпват ще преминем към втората част но преди това ако преместя горелката от вратичката на котела на вратичката на кутията дали ще е по добре ако отгоре е тръбен сноп,и изобщо има ли оптимална височина за развитието на пламъка.И някои има ли представа какъв да е диаметъра на тръбите.Тези на греикото ми се струват доста широки.
lz2skt - специалист
За височината според мен 40 см
Благодаря за размерите, за първата част ще пробвам с тръбен топлообменник ще кача и снимки а сега да попитам и за преправянето на схемата решил съм да я преправя по следната схема някои да даде мнение за трипътните винтили.До колкото разбирам тези за схемата са със задвижки но аз мисля че може да се напрами и с други.Температурите на малкият и големият кръг съм ги написал а пък буферът ще е вътрешно тяло от боилер и по скоро ще играе роля на изравнителен съд за наляганията на двете помпи.

Прикачен файл

DSC_0111.jpg

Тема "Ремонт и експеримент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: