Ще следя темата. И аз трябва да измисля нещо за БТВ. Зимата съм с локално парно, свързано с бойлера и топла вода имам, но от април до октомври остава загадка 

bialk написа:Ок, пиши на лични за помпата, но искам да попитам водосъдържателят има ли изолация, понеже на снимката изглежда, че няма. Лятото задържа ли топла вода до сутринта?
kemran написа:700 са много за мен. Бойлера ми е с 2 серпентини, едната за локалното парно другата за слънчев колектор, таа не може ли да ми излезе по евтиноМоже, дрейнбек система с евтини плоски турски колектори, по 222 лева броя, помпа за 50 лева, тръбите за около 50-60 лева, дрейн съд (разширителен съд за отворена система, става идеално), контролер около 100 и цената е под 700 лева. Не много, но това е положението
kemran написа:700 са много за мен. Бойлера ми е с 2 серпентини, едната за локалното парно другата за слънчев колектор, таа не може ли да ми излезе по евтиноМоят бойлер е с една серпентина, която е вързана към локалното парно, но въпреки това се замислях с кранове да я пренасочвам към СК. Обаче за 440 лева не бих могъл да купя само колектора, какво остава за останалите неща - помпа, UPS, тръбопроводи, табло за управление, датчици, кабели, течности...
bialk написа:Охо, значи става още по-евтино! По-качествените тръби в първата обява ще компенсират липсата на отражател. Притеснявам се само тази стойка от 1,2 мм дали ще издържи. И дали може да се монтира на вертикален покрив с нея.Аз съм виждал само плосък и покрив с наклон
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: