Staio1 написа:ок пратих ти го ще помогна със каквото могаstojan83 написа:Напиши на лично един телефон да ти се обадя , че така само по тези никнеймове. Па в това голямо Панагюрище едвали да несме се засичали.Staio1 написа:Мерси колега но аз вече поръчах Торча в началото на месеца ще го достовят пък каквото излезне, ще видим?ок колега тамън ще дадеш отзиви и ако не си си намерил майстор мога да ти препоръчам
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чираче
- майстор
210 мнения в "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?"
Стоян Петришки
- специалист
andy_forresite
- майстор
И аз падам от смях когато от направени пелети от дърво Х вадят с 15% повече калоричност от същото дърво, само че нарязано и нацепено за печка. Мантрата за сбиване под налягане и голямата плътност мисля отпада. С пънчета 15 см диаметър подпираш оста на натоварено тракторно ремарке и не се чупи. Колко по-плътно и здраво да е?! С една пелетка не знам какво може да се подпре. Някой кибрит. Стъпи на една пелетка с петата и след това на същото по размер парче, отхвръкнало при цепене и виж кое ще стане на прах. Всичко е до ниската влажност, обдухването с въздух и дозирането.
"Зеления" със софтуера за около 2 kwh, дето пуска по един пелет на зареждане, някой път и по два, успява да усвои някаква топлина, която подгрява бойлер. Значи не е зле. Може да не е така ефективен като горния на мощности над 13-14 квч, но на ниските може да се мери с него, особено ако вземем и фактора цена на съоръжението. Ако ще излизам на нулата след 10 тира пелети, предпочитам да платя три пъти по-малко пари и да се примиря с по-лошото усвояване с българския котел.
За КПД се обявява най-високата постигната при лабораторните изпитания стойност, но никой не казва при каква степен на горене е това. Процентите са 91,2-92,0 ... за зеления. От тези числя КПД в домашни условия има само един път на развитие и той не е нагоре.
"Зеления" със софтуера за около 2 kwh, дето пуска по един пелет на зареждане, някой път и по два, успява да усвои някаква топлина, която подгрява бойлер. Значи не е зле. Може да не е така ефективен като горния на мощности над 13-14 квч, но на ниските може да се мери с него, особено ако вземем и фактора цена на съоръжението. Ако ще излизам на нулата след 10 тира пелети, предпочитам да платя три пъти по-малко пари и да се примиря с по-лошото усвояване с българския котел.
За КПД се обявява най-високата постигната при лабораторните изпитания стойност, но никой не казва при каква степен на горене е това. Процентите са 91,2-92,0 ... за зеления. От тези числя КПД в домашни условия има само един път на развитие и той не е нагоре.
fox_vt
- майстор
И едно допълнение към Анди-колко често грейкото със убийствените ходове работи на пълна мощност
От посочената картинка мога само да се прекръстя
Да насочиш пламъка към незнам какво е вероятно нещо керамично ли това бялото,и да чакаш на газовете след доста разстояние да минават през тръбите.Те и навремето телефоните бяха като тухли ама някак си сега много мънинки ми се видят 

Christo
- майстор
Масовата (лоша) практика е: купуват се дървата лятото и се горят зимата. Да не говорим, че има любители на екстремни спортове, които преди да завали сняг, не се сещат, че трябва да се купуват дърва. Цяла зима по околовръстното на София кипи бурна търговия с дърва току що отсечени. Има даже "специалисти", убедено спорещи, че суровите дърва били за предпочитане, защото траели по-дълго. Колко е влажността на тези цепеници? Ми не знам, но сигурно много над 30%. Дори дървата, съхнали под навес ДВЕ години имат влажност около 20%. Добре направените и правилно съхранени пелети имат влажност около 10%. От там идват разликите в калоричността.
Относно качествата на котлите: Гледам http://www.topprodukte.at/de/Products-L ... topprodukt Това е страницата на котли до 10KW Може да се погледне и на по-големите мощности http://www.topprodukte.at/de/Products-L ... topprodukt Котли всякакви, няма български обаче...След като няма параметри, потвърдени от независима оторизирана лаборатория, не се знае колко са достоверни заявените данни. И няма как котел на една четвърт от цената да е по-хубав. Както няма Лада по-хубава от Мерцедес.
Относно качествата на котлите: Гледам http://www.topprodukte.at/de/Products-L ... topprodukt Това е страницата на котли до 10KW Може да се погледне и на по-големите мощности http://www.topprodukte.at/de/Products-L ... topprodukt Котли всякакви, няма български обаче...След като няма параметри, потвърдени от независима оторизирана лаборатория, не се знае колко са достоверни заявените данни. И няма как котел на една четвърт от цената да е по-хубав. Както няма Лада по-хубава от Мерцедес.
fox_vt
- майстор
Това не ти ли звучи фалшиво
Нямало български котли еми то и във американската класация няма и в австралийската няма.Как сравнявате чужди със БГ котли
не говоря за ладата.Нали се сещаш че лада и мерцедес имат коренно различна конструкция.Ако взема първия най добър котел от класацията ти и го копирам едно към едно и го пусна със малка печалба без да слагам "Печалба известно име" и ти ще кажеш че не са равностойни,хайде стига.Това е купчина ламарина и всеки може да си я направи в гаража,горелката също.Единственото което ще е по трудно е софтуера,не забравяйте че това не е Индевър 

И няма как котел на една четвърт от цената да е по-хубав. Както няма Лада по-хубава от МерцедесИзвинявай не ме разбирай погрешно но това не е вярно

Christo
- майстор
Аз не виждам нищо лошо да се прекопира нещо добре направено. Цял живот проектирам и правя машини(не котли и горелки). Ако искаш, ела да видиш у нас един Херц. Има една камара неща, които няма от къде да си доставиш в България (електромотори по 40-60W,работещи в пушека на 120 градуса, ламбда сонди, термо датчици, итн, итн. Ще трябва да се внасят от някъде и цената на котела ти ще хвръкне в небесата. После като почнем специална огнеустойчива стомана, машина за лазерно рязане, цифров абкант, заваръчни автомати и още куп неща за които не се сещам сега. Софтуерът ти ще е последната грижа.Трудно се прави фабрика на гола поляна. Тук въобще не обсъждам бамбините и мерцедесите на шефа, а пък пари и за тях ще трябват. Мен като потребител обаче тези неща не ме интересуват. Аз искам за парите си да получа максимума, че и повече.
За това съм скептичен. Не го казвам да се заяждам, даже напротив, желая успех на всички съвестни производители които успяват някак си да преживяват в тези ненормални условия.

fox_vt
- майстор
Виждам че разбираш колко много неща надуват цената на една машина
Не подценявай китайците относно доставката на части,тъй като много боли когато човек разбере че всьо големие производителей внасят части от китай
Не че има нещо лошо в това,просто обръщам внимание на факта,че в днешно време е изключително лесно да се копира дадено изделие и то да не отстъпва по нищо на оригинала.А за мен лично мое мнение-копирането и усъвършенстването на нещо е най доброто и в икономически,и в творчески и в какъвто и да се сетиш аспект 

Монтираха ли го вече?
Тема "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература