• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Ами тя горелката си е за евтини пелети -ГРЕЙКО.Но пък може дървата да са ти почти без пари-примерно от строителна отпадъчна дървесина или изсъхнали дървета в двора.Аз съм си доволен от направеното и има икономия от време и пари за първоначално затопляне на 400-500 л отоплителна инсталация в преходните месеци,когато горелката не гори денонощно.....
gnt69 - майстор
Миналата година бях на пиролизен Атмос. Най много ми тежеше паленето. :partyman:
gogobg - помощник
Аз съм със същия котел. Вдигнал съм го на кутия на която съм сложил горелката.
Над горелката върху кутията има скара от арматурно желязо на която по желание слагам дърва,клечки и други горими материали. Изгорил съм всички клечки , лозови пръчки и други от градината. По този начин съм спестил доста пилети.
Както се досещаш въздуха за горене идва от горелката като по този начин се регулира и температурата на котела.
Всички вратички са плътно затворени. При работа на дърва горелката минава в режим поддържане на огъня и когато изгорят дървата продължава с пилети. Когато дървата не могат да подсигурят подгряване на котела горелката минава в работен режим до достигане на температурата и т.н.....
ggogov - напреднал
Намерих готов модул, българско производство: http://site.ecotherm.bg/files/file_767_1033bg.pdf може да е полезно за някой. Но аз мисля да си го "направя сам" , защото това нещо струва 250 + лева. Иначе не изглежда зле.
  • 1
  • 2

Тема "котел DAKON DOR 32 и вентилатор за димни газове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: