• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nani23 - напреднал
След като доста си поиграх намерих настройките пипнах подаването на пелети и намалих малко въздуха но възникна проблем.За един ден работа така черни стъклото че не се вижда дори пламъка(после ще го снимам и ще кача снимка).Та въпросът ми е от къде се получава този проблем?Въздуха ли и е малко или пелетите?И още един въпрос може ли да и се сложи стаен термостат защото с токовете не съм на ти?
naskov - майстор
Ако не ти е запушен комина или камината, то въздуха е малко или пелетите са много :wink:
nani23 - напреднал
Не вярвам да е комина чистен е наскоро а камината е нова на няма и 2 месеца .Утре ще вдигна въздуха и ще намаля пелетите и ще видя как се държи.
dak
Здравейте и Поздрави на всички !
От скоро съм с пелетна камина "да винчи" 22 киловата. Ако може някой да сподели , какви трябва да са приблизителните стойности на параметрите на гориво (пелети) и въздух които се намират в Меню Ut04 > A9 > Pr. от 6 до 10 и от 16 до 22 . Питам защото човека който монтира камината нищо не разбираше от настройки и се консултираше постоянно по телефона с някой , сега гледам , че стъклото става доста черно за около 10 ч. работа почти като на колегата nani23. Много ще съм благодарен за инфото 8-[
nani23 - напреднал
UT 04 - A9 от пр 18 до пр22 ти е за въздуха аз го свалих с по едно надолу. B9 ти е интервала за пелетите,беше ми през 7 сек. аз го вдигнах през 11сек. За сега ми харесва как работи дано съм помогнал.
dak
Имаш ли спомен какви са парамерите при теб от 18 до 22 (при мен са от 1030 до 1070 през) също ме интересуват 16 (load wood) и 17 (fire on) (при мен са 1100 и 1150) и от 6 до 10 които са за пелетите (при мен те са 1,4 / 2,2 / 2,6 / 3,0 / 3,4) :sad: . Искам да си я настроя сам защото "техника" е много зле :axe:
nani23 - напреднал
p 18 -980,p19-1050,p20-1060,p21-1070,p22-1080.Както ти писах от B9 намалих малко пелетите другите за които ти пишеш не съм ги пипал.
dak
Благодаря ти , за сега ще я оставя та и ще следя как ще е , за сега пламъка е добър но ще видя как ще е разхода. Забелязах , че пак се цапа стъклото но по слабо от преди. Ще съм ти благодарен ако погледнеш и стойностите от p6 до p10 да любопитно ми е дали са близки до мойте. Техника така ги беше оплескал че #-o Поздрави !
nani23 - напреднал
p6-1.9/p7-2.2/p8-2.9/p9-3.5/p10-4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Настройки на пелетна камина Da Vinci" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: