• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
qsen.1998 - помощник
andy_forresite написа:
При мен до април месец разширителния съд беше свързан с тройник на входната серпентина на бойлера. Все едно вместо бойлер при вас е свързана с лира. Едно и също е. Имах три радиатора и бойлер с двутръбна схема на свързване. От изхода на печката с тройник водата тръгваше наляво и надясно. Наляво за радиатор 2500 вата и надясно към бойлера и още два радиатора в същата посока. Изход 3/4 и редукция до 1/2 на тройника за вход към радиатора и бойлера. Разширителния съд беше на 20 см от мястото на свързването с бойлера и най-високо в системата. Никакви проблеми не съм имал. Просто, елементарно, по-просто от гъбена чорба. Завирал съм я 5-7 пъти, редовно държах 80/70 градуса подаваща/връщаща вода и не съм загубил нито една капка вода ... с белите тръби дето са до 95°.
В домашна отворена система не знам точно какво налягане може да се развие. В работата разш. съд е поне 500 литра на 15 метра височина. Налягането в студена система да е 1,5 и после качва до към 2 атмосфери на 80 градуса. Котелът ни е 420 киловата газов, чугунени радиатори ... тонове вода в системата, не знам точно колко.
Не знам защо е "гръмнал" обезвъздушителя. Толкова е бил затегнат според мен. Имало е нещо нередно около резбата му. Снимай този радиатор да видим резбите и въпросния обезвъздушител.
Обезвъздушитела е на топлата вода на подовото отопление и се намира в банята !
Hoвoceлckи - майстор
Би ли надраскал някак си скица на нещата. Цъкни я с тèла и ни я покажи ако можеш да се справиш. Върху нея ще ти зададем уточняващи въпроси. Ти на 18 ли си?
  • 1
  • 2

Тема "отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: