• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ni19782005 - помощник
Може да го срежа преди коляното(вертикална тръба),свалям поправям и лепя.
lov - майстор
Що сам се вкарваш в нови приключенияс рязането. Полипропиленовата тръба е достатъчно дълга и пластична и ще потдаде на се дръпне достатъчно на вън за да може да се развие колектора. А и като разкачиш връзките на пексовите тръби кранчетата ще накъсеят достатъчно. То и те могат да се развият от колектора но не е за предпочитане и няма смисъл. място за развиване имаш достатъчно. За кълчищата и антифриза не искам да коментирам. Аз лично съм брал много ядове и кой каквото да ми разправя повече такава грешка няма да повторя.
Има достатъчно качествени нови материали и не виждам смисъл да се връщаме в миналия век. По миналата неделя правихме парното на сина. Общо 12 радиатора 6 колектора 30 метра Ф32 полипропилен с една купчина колена и спойки. Тефлонов конец и анаеробно лепило на локтайт и равносметката е нито едно прокапване след теста с нялягане на водопровода. А системата по принцип е отворена. :-D
nilro - специалист
ni19782005 написа:
Може да го срежа преди коляното(вертикална тръба),свалям поправям и лепя.
Без холендър няма да стане.
roland - специалист
ППР-то ако не е стаби можеш спокойно да го резнеш до прехода, да затегнеш прехода и да завариш с една муфа. Пък и стаби да е пак става, ще се заостри с флекс, че няма място за острилка. Буквално за 5 минути работа. Направо ми идва да дойда и да ти го направя :)
ni19782005 - помощник
Ще текнат водите ако срежа.
lov - майстор
Е ти какво очакваш само без източване на системата и без малко теч да се оправиш. Винаги по тръбите остава малко и се оправя с парцала. Дали ще режеш или ще го развиваш все тая.
andy_forresite - майстор
lov написа:
...Тефлонов конец и анаеробно лепило на локтайт и равносметката е нито едно прокапване след теста с нялягане на водопровода... :-D
Коя разновидност на Loctite? 243, 542, 270, 571, S974 :rolleyes: Навиваш конеца и отгоре клепеш с локтайта ли?
lov - майстор
Много хора бъркат като го навиват по спирлата а той трябва да се навива кръстосано. На вид изглежда ужасно зле но това е начина. Също и не трябва да се прекалява както с него така и с лепилото. То се нанася както си рзбрал върху вече навития конец. Ако лувта между резбите е много малък може и тефлонова лента. При нея мажеш леко резбата навиваш лентата и пак мацаш. Понякога при хептен плътни резби се изкушавам направо с лепило но то е повече по разни хидрвлики или пневматики. Държи без проблеми и така но предпочитам да ползвам лента за отделител щото ако се наложи да се развива после е мъка. Е аз ползвам 577 щото водопроводите и парните инсталации са ми само за собствени нужди.
ni19782005 - помощник
Колеги,обезмаслих и изсуших с топъл въздух, сложих лепило тип маджун,за сега стана бетон и държи здраво,мерси за идеята.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от колектор на парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: