• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
По спомен не се ли натискаха заедно двете стрелки за 1 секунда и се отива към менюто .
andy_forresite - майстор
Ако искаш да ти помогнем се дръж по-прилично. Не сме длъжни да ти помагаме, да знаеш. Човекът Филматопло може да ти оправи разхода, но аз на негово място щях да си помисля.
Виж сега, все едно нищо не е било, окей :) Кажи сега имаш ли термоглави на радиаторите или стаен термостат? Ако нямаш стаен термостат, съветвам те да си купиш по най-бързия начин. Минималната заводска мощност на горелката е 8 киловата или около 1,6-1,7 кг пелети на час. Оттук следва, че ако работи само на най-ниската степен, ще изгори 40 килограма.
Другият важен момент, освен дали има кой да каже на горелката докога да гори, е от колко време си пуснал отоплението. Нормално е в началото да харчи повече и с времето да работи по топлозагубите на къщата ти.
Не знам какво очакваш като разход на пелети за сезон, но с по-малко от 6 тона трудна работа при това положение (площ, без топлоизолационни плочи и отоплителната с-ма). Не е правилно горелката да е по-мощна от котела. Това води само до едно нещо - преразход на гориво. На твоята къща щеше да стигне 25 кв горелка и 30-35 кв котел...
gergo91 - специалист
Имам стаен термостат но нямам термо глави, просто свършиха парите както и на няколко стай вътрешна изулация и пвц дограма 4 камерна с ка стъкла 4 сезона . Ами не знам какво да очаквам но, ми се струва множко за 24ч 50 кг пелети като температурата навън е +13 гр. А като стане -15 100кг ли ще гори тази ламя за 24 часа. Има код за достъп 69 при който като се въведе може да му променяш настройките (пропорцииите) по колко грама или колко броя пелети да пуска за колко секунди и през колко. Но незная каде се пише този код 69 на горелката и как за това питам, ако знае как се въвежда този код 69 или къде се въвежда този код нека да помогне. Защото в момента на горелката имам достъп до 4-5 настройки от който са за сверяване на час, на колко градуса да се включи помпата и максимална темп на водата на котела и това е . За това ако някои знае каде се вкарва този код 69 и как в менюто или с кой бутон се извиква нека да помогне, моля :)
kalin72 - майстор
Филма ти каза как да пробваш - с натискане на двата бутона едновременно.
По спомен не се ли натискаха заедно двете стрелки за 1 секунда и се отива към менюто .
andy_forresite - майстор
Става ли топло вътре и колко топло? С какво си се топлел преди за тази площ, колко си плащал?
gergo91 - специалист
kalin72 написа:
Филма ти каза как да пробваш - с натискане на двата бутона едновременно.
Утре сутринта ще го пробвам и ще направя клип за да се види до какво оскърдни настройки имам достъп но, незнам можели да се качва клип в форума, пък и да позабавлявам аудиторията какъв съм индианец :D
gergo91 - специалист
andy_forresite написа:
Става ли топло вътре и колко топло? С какво си се топлел преди за тази площ, колко си плащал?
2 дена горя котела като на 3 час достигна 65 градуса на водата а на 5-6 час достигна зададената стайна температура 23 градуса. Преди съм топлел тази площ на дърва, със котел на прити 35 кв и 25-30 кубика дърва.
kalin72 - майстор
Трипътен на котела имаш ли? Тоест, малък кръг, който да топли само котела? Като оставим настрана факта, че горелката е твърде мощна за къщата ти, има неща, които е хубаво да направиш по инсталацията си, за да работи точно и да ти е комфортно и икономично.
gergo91 - специалист
kalin72 написа:
Трипътен на котела имаш ли? Тоест, малък кръг, който да топли само котела? Като оставим настрана факта, че горелката е твърде мощна за къщата ти, има неща, които е хубаво да направиш по инсталацията си, за да работи точно и да ти е комфортно и икономично.
Нямам, незнам какво е това и как се връзва но ако се налага и има полза от него ще сложа каква е ползата от него и каква роля играе
kalin72 - майстор
gergo91 написа:
kalin72 написа:
Нямам, незнам какво е това и как се връзва но ако се налага и има полза от него ще сложа каква е ползата от него и каква роля играе
Цитирам ти мнението на Шоп от една друга тема, малко по-долу:
Работата на термостатичният антикондензен вентил е точно такава. Върти малкият кръг докато не достигне температура шампована върху вентила. Есбе, термовар, херц...какъвто душа ти иска. Аз ползвам херц. На него пише 55 градуса и при 61 градуса вече е отворил на 90-95%
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Пелетна горелка Голден Файер "Мерели"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: