Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobri_sc
- помощник
32 мнения в "Пелетна горелка Burnit Pell Eco, мнения, настройки,"
filmatoplo
- майстор
Какво точно те интересува ,погледнах настройките но на пръв поглед са нормални ,тоест тя горелката си работи с тях ,от тук насам какво ти трябва да се случва .
Да намалиш или увеличиш температура ли .
Да намалиш разход ли.
Какво.
Да намалиш или увеличиш температура ли .
Да намалиш разход ли.
Какво.
Трифон П.Трифонов
- майстор
За тази квадратура, разхода е перфектен.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Не съм запознат с горелката. Мисля , че е добре настроена.
Сметнах само разход към квадратура, който е перфектен,според външните температури.
Цялостна външна топлоизолация, дограма на несанирания етаж и...........туй то.
Сметнах само разход към квадратура, който е перфектен,според външните температури.
Цялостна външна топлоизолация, дограма на несанирания етаж и...........туй то.
Стоян Славев
- специалист
Колега имаш ли пелети в пепелника?
foroforo
- напреднал
Здравейте,
аз имам горелка Burnit Pell 25kW, не е ЕКО модела, има шнек в нея. За съжаление в пепелника падат доста недоизгорели пелети. При увеличаване на въздуха не се подобрява положението. Датчика за осветеност отчита ниски стойности при работа на максимална мощност (задръзства се с пелети). Работи добре на първа (10kW) и втора степен (15-18kW). Определено дупките за въздух на главата не са разположени оптимално. Главата на горелката е от новия тип от по-дебела (5мм) ламарина. Имам приятел със стария тип глава от ламарина 3мм и там горенето е по-добро. Ето снимка на 2те глави. вижда се как тънката ламарина е поизгоряла за 4 години еклпоатация. "Специалистите" от шуменската фирма са променили местата на част от отворите и резултата не е особено добър. Предстои тунинг с разпробиване на допълнителни отвори. Опитах да сложа мрежа под горелката, където да падат пелетите и да доизгарят - падналите пелети изгарят напълно, но се повишава температурата на димните газове от 150оС на 170оС, поради екраниращото действие на мрежата (горелката е монтирана на на 35кв Симе 7 секции на долната врата над водната скара).
Някакви идеи и опит с тези горелки?
аз имам горелка Burnit Pell 25kW, не е ЕКО модела, има шнек в нея. За съжаление в пепелника падат доста недоизгорели пелети. При увеличаване на въздуха не се подобрява положението. Датчика за осветеност отчита ниски стойности при работа на максимална мощност (задръзства се с пелети). Работи добре на първа (10kW) и втора степен (15-18kW). Определено дупките за въздух на главата не са разположени оптимално. Главата на горелката е от новия тип от по-дебела (5мм) ламарина. Имам приятел със стария тип глава от ламарина 3мм и там горенето е по-добро. Ето снимка на 2те глави. вижда се как тънката ламарина е поизгоряла за 4 години еклпоатация. "Специалистите" от шуменската фирма са променили местата на част от отворите и резултата не е особено добър. Предстои тунинг с разпробиване на допълнителни отвори. Опитах да сложа мрежа под горелката, където да падат пелетите и да доизгарят - падналите пелети изгарят напълно, но се повишава температурата на димните газове от 150оС на 170оС, поради екраниращото действие на мрежата (горелката е монтирана на на 35кв Симе 7 секции на долната врата над водната скара).
Някакви идеи и опит с тези горелки?
Прикачен файл
burnit2.jpg (115.4 KиБ) Видяна 5530 пъти
Стоян Славев
- специалист
Ще сгрешиш ако я рязпробиеш,подобрената версия е с по малко дупки,по-добре е,има ли тяга комина?Пробвай с циклите,направи ги вместо на 20сек подаване примерно на 10 и намали пелетоподаването на полувина,може би да нямат време да изгарят,или пък си с чамови пелети. 

naskov
- майстор
foroforo написа: За съжаление в пепелника падат доста недоизгорели пелети. При увеличаване на въздуха не се подобрява положението.Няма как да се подобри по този начин. Силният въздух изхвърля малките пелети. Трябва въздуха да се намали, въпреки, че при горелки Фероли и това не помага.
Тема "Пелетна горелка Burnit Pell Eco, мнения, настройки," | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература