Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Изниква въпросът - зашо човек да се ограничава само с едно тяло от климатик? Ако се сложат още 2-3 може да се топли и голяма къща, не е ли така :? ? Нека и други мечтатели се изкажат :wink:
idealist - специалист
marketmaker написа:
nikolov333 написа:
https://www.zilan.bg/Квадратна%20газова ... %20ZLN6119
1500W топлинна мощност
120гр / час консумация на газ
Благодаря , знам я тази опция.
Отново за трети път да кажа , че според мен чистия пламък ще затопли стаята по-малко отколкото вътрешно тяло на климатик през което минава вода с температура 80 градуса.
За сравнение , парното на автомобила има същите градуси около 90 , и вътре е доста топло , направо горещо , когато е включен вентилатора. Ако забелязваш тази джажа за отопление не е чиста горелка , а е направен опит за постигане на по-голямо топлоотделяне .
При ДВГ, така или иначе имаш топлина получена при самата му работа.
В случая, отоплението (парното) в купето се явява като допълнително
усвояване на въпросната температура.
Демек, не използуваш допълнителни ресурси за отоплението.
ESPACE - майстор
marketmaker написа:
Отново за трети път да кажа , че според мен чистия пламък ще затопли стаята по-малко отколкото вътрешно тяло на климатик през което минава вода с температура 80 градуса.
Блажени са верующите, 80 градуса ще стигнеш ама..... друг път.
ky-kyy - майстор
Тва ми замяза, на оная приказка : 100 коча-200 мъди.....Не се занимавайте с глупости, на една къща и трябва само една жичка 6 квадрата, която да не минава през електромера. По-евтино отопление, няма да намерите :-D
kolcho - специалист
marketmaker написа:
Пламъкът според мен няма да може да загрее стаята по-добре от вътрешно тяло на климатик през което минава вода 80 градуса.
Записвай: енергията, която ще отдаде твоето вътрешно тяло на климатик в идеалния случай ще е точно енергията, която ще се отдели при горенето на газта. И нито калория повече. Така че затоплянето на стаята и в двата случая ще е 1:1. Хората вече ти казаха - с предлаганата система само ще си усложниш живота, надявайки се, че създаваш перпетуум мобиле с помощта на готварска тенджера. Ще вложиш пари, усилия и време, а накрая резултатът ще е разочароващ / ако не се смята гръмналата тенджера/.
Купи си нещо от сорта на предложеното ти газово печле и не си губи времето с гръмливи и вряловодообливащи краката глупости :rock:
nikolov333 - майстор
Даже ще е на загуба, защото инвестициите за системата и сметките за тока не ги броим.. :drinkers:
ben84 - специалист
kolcho написа:
marketmaker написа:
Пламъкът според мен няма да може да загрее стаята по-добре от вътрешно тяло на климатик през което минава вода 80 градуса.
Записвай: енергията, която ще отдаде твоето вътрешно тяло на климатик в идеалния случай ще е точно енергията, която ще се отдели при горенето на газта. И нито калория повече. Така че затоплянето на стаята и в двата случая ще е 1:1. Хората вече ти казаха - с предлаганата система само ще си усложниш живота, надявайки се, че създаваш перпетуум мобиле с помощта на готварска тенджера. Ще вложиш пари, усилия и време, а накрая резултатът ще е разочароващ / ако не се смята гръмналата тенджера/.
Купи си нещо от сорта на предложеното ти газово печле и не си губи времето с гръмливи и вряловодообливащи краката глупости :rock:
Точно тъй.
Тръгни от там, че всяко преобразуване или пренасяне на енергия е съпроводено със загуби - ЗАКОН!!!
maistor po nevolja - помощник
Подписа на един уважаван колега в този форум е: три дни глупави експерименти заменят половин час четене!
Hoвoceлckи - майстор
Сметка по друг начин: 100 гр газ (~0,2 литра) ~ 25 стотинки (+ ток за помпата и перката на клима) ... ~1,5кW електро-енергия. Ми той климатика ти колко харчи?
kolcho написа:
marketmaker написа:
Позна , енергията ще е толкова , но топлоотдаването ще е друго.
Ако си чел по-горе , дадох пример с котел , който отоплява хотел. Нали се сещаш , че пламъка който загрява котела не може да затопли 1000 стай. Но след като затопли водата и тя премине през радиаторите и затопля 1000 стаи. Енергията на пламъка , който загрява хотела и тази на топлата вода в радиаторите е еднаква , но топлината е разпределена на по-голяма площ. Явно има някаква формула която не знам , а и не ми се търси , но ще е нещо от сорта : Градусите на пламъка умножени по обема на пламъка са равни на хикс енергия. И съответно градусите на водата в радиаторите са 100 пъти по-малки , но площта е 100 пъти по-голяма , и пак енергията е равна на хикс , но затоплената площ е по-голяма.

Тема "Има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: