Изниква въпросът - зашо човек да се ограничава само с едно тяло от климатик? Ако се сложат още 2-3 може да се топли и голяма къща, не е ли така
? Нека и други мечтатели се изкажат 

marketmaker написа:При ДВГ, така или иначе имаш топлина получена при самата му работа.nikolov333 написа:https://www.zilan.bg/Квадратна%20газова ... %20ZLN6119Благодаря , знам я тази опция.
1500W топлинна мощност
120гр / час консумация на газ
Отново за трети път да кажа , че според мен чистия пламък ще затопли стаята по-малко отколкото вътрешно тяло на климатик през което минава вода с температура 80 градуса.
За сравнение , парното на автомобила има същите градуси около 90 , и вътре е доста топло , направо горещо , когато е включен вентилатора. Ако забелязваш тази джажа за отопление не е чиста горелка , а е направен опит за постигане на по-голямо топлоотделяне .
marketmaker написа: Пламъкът според мен няма да може да загрее стаята по-добре от вътрешно тяло на климатик през което минава вода 80 градуса.Записвай: енергията, която ще отдаде твоето вътрешно тяло на климатик в идеалния случай ще е точно енергията, която ще се отдели при горенето на газта. И нито калория повече. Така че затоплянето на стаята и в двата случая ще е 1:1. Хората вече ти казаха - с предлаганата система само ще си усложниш живота, надявайки се, че създаваш перпетуум мобиле с помощта на готварска тенджера. Ще вложиш пари, усилия и време, а накрая резултатът ще е разочароващ / ако не се смята гръмналата тенджера/.
kolcho написа:Точно тъй.marketmaker написа: Пламъкът според мен няма да може да загрее стаята по-добре от вътрешно тяло на климатик през което минава вода 80 градуса.Записвай: енергията, която ще отдаде твоето вътрешно тяло на климатик в идеалния случай ще е точно енергията, която ще се отдели при горенето на газта. И нито калория повече. Така че затоплянето на стаята и в двата случая ще е 1:1. Хората вече ти казаха - с предлаганата система само ще си усложниш живота, надявайки се, че създаваш перпетуум мобиле с помощта на готварска тенджера. Ще вложиш пари, усилия и време, а накрая резултатът ще е разочароващ / ако не се смята гръмналата тенджера/.
Купи си нещо от сорта на предложеното ти газово печле и не си губи времето с гръмливи и вряловодообливащи краката глупости
kolcho написа:Позна , енергията ще е толкова , но топлоотдаването ще е друго.marketmaker написа: Пламъкът според мен няма да може да загрее стаята по-добре от вътрешно тяло на климатик през което минава вода 80 градуса.Записвай: енергията, която ще отдаде твоето вътрешно тяло на климатик в идеалния случай ще е точно енергията, която ще се отдели при горенето на газта. И нито калория повече. Така че затоплянето на стаята и в двата случая ще е 1:1. Хората вече ти казаха - с предлаганата система само ще си усложниш живота, надявайки се, че създаваш перпетуум мобиле с помощта на готварска тенджера. Ще вложиш пари, усилия и време, а накрая резултатът ще е разочароващ / ако не се смята гръмналата тенджера/.
Купи си нещо от сорта на предложеното ти газово печле и не си губи времето с гръмливи и вряловодообливащи краката глупости
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: