Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ky-kyy - майстор
Той, дядо ти....само с датчици си е кичил къщата.....Я не се занимавайте с глупости, ами си живейте живота....баси :lol:
Virtex - майстор
Голямата логика - дятото го е нямал, дай и ние да го нямаме. Явно някои хора не са чували за прогрес. Той сигурно и мобилен апарат с touch screen не ползва, дай да изхвърлим техниката, защото преди не са я ползвали... :?

Прогреса в повечето случай е с цел улеснение на живота. Тези датчици са направени, защото е имало фатални случай и са видяли ниша за продаване на нов продукт, които може да бъде полезен. Чуденето дали да се инвестират 20лв за сигурност при похарчени много повече за система е някак си странно :?:
ky-kyy - майстор
Мисълта ми беше, че по-лесно и по-често се мре от стрес и от нерви, отколкото от вдишване на пушеци, ама някои имате бол пари и свободно време, та кво ли ви се меся ;)
Понякога, този форум ми заприличва на БГмамата....
8180 - майстор
infomar написа:
Има ли случай при ползване на камини на дърва някой да е пострадал реално от въглеродният диоксид/въглероден двуокис който се отделя или това е само теоретично?
За въглеродния окис ми стана ясно, поръчах си и един такъв датчик, имам вече за дим и газ пропан/бутан.
Не ми е силна страна - по-скоро е от отсъствието на кислород, което приспивало.
Така съм запомнил - преди години, една зима ползвах интериорна газова печка и тя спираше доста често нощем. Тогава се интересувах.
Иначе, по моята си логика, в затворено помещение първо ще се повиши двуокиса, а после окиса.
lov - майстор
Прав си за двуокиса по вероятно е той да се натрупа. Реално не е отровен но за сметка на това хубаво приспива. До определена концентрация когато се повишава неговото ниво мозъка го отчита и подава сигнал на дробовете да помпат. Дишането не е инстинктивна волева реакция а се управлява постоянно от мозъка. Но след определена концентрация мозъка спира рязко да реагира и отказва изведнъж. Просто забравяш да дишаш. Така загинаха двама мои приятели преди години.
Та дали за дим или за двуокис не е лощо човек да има някаква аларма. Лятото купих 2 такива за дим.
Прикачен файл:
IMG_20161216_212735.jpg
Прикачен файл:
IMG_20161216_212751.jpg
Всъщност те си бяха комплект за 10-на франка. Айде сложиго 20 лева. Едното го сложих на бабичката в кухнята. Ми няма след седмица чувам че пищи и слизам да видя. Ми с тези турски сериали запалила запалили олиото на котлона. :-D Ма и аз докато слезна и тя чула алармата.
Другия съм го нагласил за хола дето ми е камината. Ма много му е сложен монтажа :-D . Карам още на газ та за това.
Иначе са доста чувствителни. Дока духна дим от цигарата както е на бюрото от около метър разстояние и свето диода почва да светвана често и ако повторя пуска сирената.
Та за такива глезотии гласувам с двете ръце пък кой каквото ще да разправя. В кухнята си бих добавил и за наличието на газ.
Технологиите са голяма работа, отърване няма. Секи залита по някакви високотехнологични играчки и току са кичи-я кола, силикон, смартфон, синтетичен бонбон..............та и аз нариден с мъжети.
Който кото му е кеф.
Някои харесват пък старо вино, от още когато..........е..х ги и технологиите високи.
Естествения подбор, обаче, не мойм го пребори.
Та .....който кото му е кеф и колкото му е писано.
Наздраве!
zz_stefanov - майстор
Доста котли са в подземия без естествена вентилация, а и прозорчето във високото не решава проблема. Натрупването на въглероден двуокис е съвсем реална възможност. Въглеродния окис пък е запалим.
zz_stefanov написа:
Доста котли са в подземия без естествена вентилация, а и прозорчето във високото не решава проблема. Натрупването на въглероден двуокис е съвсем реална възможност. Въглеродния окис пък е запалим.
Вярно е запалим, а каква е опасността от пожар?
ben84 - специалист
ky-kyy написа:
Той, дядо ти....само с датчици си е кичил къщата.....Я не се занимавайте с глупости, ами си живейте живота....баси :lol:
Баш за дядо ти и баба ти е най-полезно.
Тия хора ги гони деменция и като нищо могат да се натровят или подпалят.
infomar
От 4 дена ползвам следната аларма :
Изображение

Горя за проба камина само на дърва от сутрин до вечер. Измервам периодично въглеродният окис в стаята - показва постоянна нула.
Спирам пробите, че не се стои от горещина в тази и съседните стаи.... по-малко от 30 гр. не мога да докарам колкото и да намалявам дървата...пак пускам климатика...

Тема "Целесъобразност от наличие на детектор за въглероден окис при отопление на дърва." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: