Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ktch_1964 - специалист
Здравей Мони , между бункера и първия ход на котела в горната им част има ламаринена преграда, провери колко плътно
влиза на мястото си. Провери капачето на дъното на втория и третия ход дали е легнало както трябва. При този модел котли
има клапа която се затваря след разпалването това се прави с ръчка на задната част на котела. Ти затваряш ли я?
Moni83 - специалист
По принцип и въжетата съм сменил с нови но се съмнявам че капака на бункера не прилепва хубаво а възможно ли е да е това причината
А защо виглищата да са слаби
Moni83 - специалист
На ламарината която Разделе бункера с другата част имаше около 10 мм мислех си че е от там оправих я и не се оправи
Капака на дъното е добре
И клапата отзад която е с ръчката да затварям я
lz2skt - специалист
Как палиш котела ? Насипваш малко разпалки ...като се разгорят ги ПОБУТВАШ НАВЪТРЕ и насипваш въглищата ли или ?? ?Пробва ли с други въглища ?
Moni83 - специалист
Да така го паля
На въпроса дали съм пробвал с други въглища
Да взех октомври 4 тона кафяви въглища тъй наречени дървените и ми стигнаха до 20 декември и взимах до днес думбас и така ставаше днес взех алтай и ще вида как ще е
Ако ме питате защо съм взел кафявите въглища от защото ме беше страх заради малката мощност която имам около 7_8кв
lz2skt - специалист
Я кажи ,че има доста модификации на Дакон,твоят да не е с керамичните тухли между бункера и първият ход ?Или там си има воден панел ?
Този е с водна риза. Малките 12 и 16 са с керамика. Мисля, че проблема не е в това.
Инсталирал е 7-8 киловата радиатори, а разполага с около 20.
Май отлитат през комина повечето.
andy_forresite - майстор
За кафяви въглища го дават дакона.
Наистина много, ама много голям разход :?
Да речем си хващал по 3 kw от 1 кг кафяви въглища. Те по 4,88 кв ли бяха :?
Имал си 4000 кг х 3 киловата = 12 000 киловата
12 000 киловата : 80 дни = 150 кг/ден; 150 кг : 24 часа = 6,25 кг на час. Е нема начин за 8 кв консуматори.
Сигурен ли си че комшията не ти е помогнал в смаляването на купчината въглища?

Нещо много по-вероятно - клапата за шунтиране на втория ход дали си я ЗАТВОРИЛ?
Шурека ми показа всички клапи, но точно тази не обърнах внимание нито какво представлява, нито накъде са бута.
Клапата на фукса предполага се че я притваряш. Аз се чудех как не е прегрял досега с този товар.
Последна промяна от andy_forresite на ср яну 04, 2017 11:11 pm, променено общо 1 път.
lz2skt - специалист
От старите Дакон имаше и 32кв с тухлена преграда......
Moni83 - специалист
Със водна риза е

Тема "Дакон дор 24 проблем с горенето и голям разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: