Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Не не съм виждал,но в форума имаше снимки на Лазар Ганев... беше правил подобно на швейцарски чугунен котел.Има го в линковете ,които дадох.За пелетите предполагам трябва да се регулират дозите за подаване.Не съм запознат с вашата горелка .
Maximus77 - напреднал
lz2skt написа:
Не не съм виждал,но в форума имаше снимки на Лазар Ганев... беше правил подобно на швейцарски чугунен котел.Има го в линковете ,които дадох.За пелетите предполагам трябва да се регулират дозите за подаване.Не съм запознат с вашата горелка .
тя се слага под котела нали? Преди се поразрових из интернет и видях за виадрус. Мислех си за някакви прегради в самия котел по - скоро дали няма да свуршат пак същата работа ?
lz2skt - специалист
Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.
Maximus77 - напреднал
lz2skt написа:
Да,преградите,турболаторите вършат работа като забавят скоростта и подобряват топлообмена ,но тези прегради не са водни...С кутията нагреваемата площ ще се увеличи значително без да съм премерил по мои преценки с 30% поне.
Прикачен файл:
image.jpeg
това е за което говорим нали ?
lz2skt - специалист
Да,но в твоят случай горелката трябва да е откъм страната на изхода на котела.Тук,на снимката където е показан отвора за горелката трябва да има кюнец и да вкара димните газове обратно в котела.Трябва на място конструктивно да се измисли примерно квадратен профил с фланци,за да може да се монтира и демонтира. :)
lz2skt - специалист
По този начин ,ако не слагаш допълнителни прегради ще можеш да гориш и дърва и пелети едновременно....особенно в подобни дни като днешният и при първоначално загряване на системата и ще имаш икономии от пелети.
lz2skt - специалист
И друго,което се сещам Желателно е пламъкът на горелката да не бие директно в чугунените глидери,а да се сложи ламарина- отражател.Да не се получават топлинни напрежения в определена точка.
Maximus77 - напреднал
lz2skt написа:
И друго,което се сещам Желателно е пламъкът на горелката да не бие директно в чугунените глидери,а да се сложи ламарина- отражател.Да не се получават топлинни напрежения в определена точка.
Да разбрах всичко за което ми говорите и ви благодаря. Но това е доста работа. Да ви питам за горелката вашата на дози ли пуска пелети или през определен интервал от време
lz2skt - специалист
Моля.Аз Ви благодаря.Радвам се все още има благодарни хора в форума.Aз съм с Грейко РБ-20+ Бош 32кв котел.Има си тема в форума за подробности по работата на горелката.Горя слънчогледови пелети,но съм си и направил и скара за дърва и понякога котелът ми работи комбинирано за кратко време...
tokata123 - напреднал
Maximus77 написа:
tokata123 написа:
Колега какво стана с помпата? Как се държи сега?
...проблем с догарянето на пелетите и разхода
На коя степен на изгарят пелетите? Кажи колко ти е времето на подаване на максимум и минимум а и вентилатора на какви проценти е. През колко време се подава гориво? Премери ли какво количество подава шнека за 1час?

Тема "Преустрояване на котел за горене на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: