Още един модел MCZ CLUB HYDROMATIC 16....
jabata написа:Експериментирал съм с няколко вида пелети...поне с тези, които се предлагат при нас. В момента горим едни на 450 лв, горят много добре и не правят шлака, но 3 тона х 450 колко са? А 3 тона по 170 колко са, защото имам приятел отоплява с толкова, но със слънчогледови....nobreak написа: Ами хората са започнали да ги правят, значи има резон... Имам опит с 2 камини burnit 23 и какви ли не (не ховоря за слънчогледови) боклучави пелети, правещи шлака и задръстващи печката. Миналата година купихме едни, с които спирахме печката на 2 часа, за да чистим...За това си мисля, че идеята си е много добра.Вместо да експериментираш с какви ли не БГ, пелети, не е ли по-добре да тестваш 5-6 вида качествени и така. Едно е ясно, качествени пелети за камина, под 350 - 400 лева трудно ще намериш. Аз лично до момента съм намерил 2-3 вида БГ пелети що годе прилични при които камината може да си работи и 5 дена без да се спира за почистване. Но всичките цената и е около 400 лева. Даже са отивали и на 420. Та ако ще даваш 420 за БГ, то по-добре дай 480 за Schweighofer, въпреки че от 2016 развалиха качеството.
Иначе едно е ясно, пелетна камина и нискокачествени пелети, не се връзват много. А това почистване, доколкото разбирам то превърта паничката, и трябва ново запалване. Не е като ретортните горелки, кудето избутва шлаката напред.