• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mirochukov - напреднал
Провери си филтъра на помпата.
kalin72 - майстор
Каква е помпата? Да не е от умните? Пусни я на най-висока степен, вероятно имаш проблем с циркулацията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е проблема в помпата, нито във филтъра - ако беше там проблема, котела щеше да завира, а той е 50 градуса. Не пише колко квадрата са тези 2 етажа, но според мен тези 32кВт не са реални. Може би шнекът е по-изправен от 45*. Махни маркуча и засечи дали за 6 минути дали падат 700 грама пелети, мисля че ще са доста по-малко.
andy_forresite - майстор
Аз в неделя отоплих за 3 часа три умрели от студ стаи на 2-3 градуса вътре до 14°. 9300 вата радиатори с 10 киловата от горелката. Така че не виждам защо той да не може. Е, няма да може с тези полухладки радиатори. Прилича на недостиг на мощност от горелката или нещо около усвояването на топлината от котела. По-скоро първото.
Анди, що си ги топлил изобщо? На 14 градуса си гледам пъдпъдъците, иначе са охарчих за виагра.
eoncho - помощник
Здравейте отново, първо отговори на зададените въпроси :)
Темп. беше 1 градус вътре, вън беше около -6. За тези 8ч. работа в къщата се вдигна тем. до 6 градуса. Площа е 200кв.+130, около 330 РЗП. Стените са Винербергер 25см.+ изолация вата Рокул 8см. На всяка плоча подова изолация 4см. фибран. Дограма Дървена с К-стъкло.
Наясно съм, че за това време няма как да се постигне каквато и да било прилична температура вътре в къщата, при условие че за първи път работи инсталацията. Просто искам да си обясня феномена, ако всичко е наред де, възможно ли е водата влизаща в радиатора на 50 градуса (както показваше котела), при излизането си вече да е 10-15 (хладка към студена вода), дори и при по-малките радиатори от по 10-15 глидера!
preslav - майстор
eoncho написа:
Здравейте отново, първо отговори на зададените въпроси :)
Темп. беше 1 градус вътре, вън беше около -6. За тези 8ч. работа в къщата се вдигна тем. до 6 градуса. Площа е 200кв.+130, около 330 РЗП. Стените са Винербергер 25см.+ изолация вата Рокул 8см. На всяка плоча подова изолация 4см. фибран. Дограма Дървена с К-стъкло.
Наясно съм, че за това време няма как да се постигне каквато и да било прилична температура вътре в къщата, при условие че за първи път работи инсталацията. Просто искам да си обясня феномена, ако всичко е наред де, възможно ли е водата влизаща в радиатора на 50 градуса (както показваше котела), при излизането си вече да е 10-15 (хладка към студена вода), дори и при по-малките радиатори от по 10-15 глидера!
Свиркай си - вероятно нямаш никакъв проблем!
Що да е феномен?!! Нали колкото по голяма е температурната разлика, толкова по мощни са радиаторите. Отдават цялата произведена енергия от горелката. На тоя Бош има ли трипътен вентил монтиран? Освен това, имаш голяма разлика в изходяща и входяща на котела. Не е проблем 90/60, ама при тебе са 50/не повече от 20. Врътни копчето на помпата с една идея, ако има на къде! Тогава ще имаш и повечко топлинка в радиаторите.
payov - специалист
Здравей eoncho , и аз имам един въпрос -по колко глидера са ти големите радиатори и колко са на брой ?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: