• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
infomar
ilian_iliev написа:
....................

Колкото до външната изолация - притеснява ме че няма да е достатъчно да се изолира само пода (тавана на входа), а ще трябва и всички външни стени на входа.
Това пък от къде ти дойде на акъла :? Е па, ако искаш и настояваш, направи един перваз от 20 см. от тавана на долу по стената, но според мен не е чак толкова наложително... Ако имаш снима на входа, може да се прецени най-добре дали трябва изолация и на перваза от пред на плочата...
burner - специалист
Някои се чудят, откъде толкова вода в стаята. Колегата е казал - това е спалня. И за нощ се отделя около литър вода във вид на пара само от дишането, която се втечнява на най-студеното място - подът, който е таван върху открито пространство. Засега се говори за много влага, но без мухъл там няма да мине.
Колега, за начало прочети темата за оптималната температура и влажност, която е на първа страница, малко над твоята тема. Ще ти се изяснят доста неща. Консултирай се с хора, които наистина разбират нещата. Всъщност и аз съм убеден, че трябва да се направи добра външна изолация. С какъв материал и колко дебел - пак след консултация със добър специалист.
А, и 35-40% влажност изобщо не е висока. Аз също ползвам понякога обезвлажнител, но при по-висока влажност на въздуха вън. С превантивна цел.
Отностно влажността - почти със сигурност е по-ниска от тази на повечето спални. През повечето време трудно се спи,защото гърлото и устата изсъхват много. Но въпреки това заради студения под спалнята и детското креватче си се събира роса като да се бърше с парцал. Няма спор,че откакто работи влагоуловителя положението е по-добро.

Като се позатопли времето реших да махна съществуващата излоация на тавана (която е около 5 сантиметра - по новите стандарти мисля,че вече трябва да е 15) и да направя нова поне 15 сантиметра. Поставянето на отоплително фолио на пода също остава като допълнителен комфорт за студените дни.
muhala - майстор
Фибран за под и стени (вътрешно) не е ли вариант ?
Фибрана е паро-не-пропусклив и така няма да се получи конденз или мухъл между него и стената.

:?:
SoMeBoDy1 - специалист
нещо не се вързват нещата. Няма как толкова малка влажност и такива кондензи ... чак локви ;)

имам един двустаен апартамен 1 етаж, който 80% e над отворен тунел водещ към двор. на тавана на тунела изолация не е слагана.
Конденз няма! отопление на климатик, дървена дограма.

Според мен влагата ти е доста висока, а може и някъде по стените, където минават тръби да има теч, за който не подозираш. Поне при мен така беше в стария апартамент. При ремонт смених тръбите, тухлите бяха здраво напоени от течове.

Иначе л също една хубава външна изолация няма да ти е излишна
  • 1
  • 2

Тема "Конденз по пода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: