• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Вента като е отдолу просто по-равномерно ще обдухва ретортата.Загледай полските горелки с форма подобна на Грейко,която си копирал...там има отвори освен отстрани,както ти си направил и на дъното(де факто се явява като скара) а де факто страничните отвори подават вторичен въздух(но при тези модели страничните стени са малко по -високи).
lz2skt - специалист
Виж модела на Дефро Уни-горелката за този модел...ползват 2 вида горелки с различни форми
phantom_ - специалист
Тя моята едно копие стана :? :) Ще я преправям то е ясно,само че не искам да има сякаш отвори отдолу защото там може самото гориво/пелети/ да залепне :? А и отворите ми трябва да са повече,сега ходих при един приятел да видя грейкото му и там отворите са 6мм и доста повече от мойте :rolleyes:
phantom_ - специалист
lz2skt написа:
Виж модела на Дефро Уни-горелката за този модел...ползват 2 вида горелки с различни форми
Прикачен файл:
uni2.jpg
тази ли имаш в предвид?
uni2.jpg (16.11 KиБ) Видяна 2921 пъти
phantom_ - специалист
Между другото дори и това вентилаторче с което правих теста нямаше проблем с духането :lol: явно са ми малко/ки дупчиците :roll: защото шнека и главата там където има въздушен " път" никъде не беше загряло дори и дъното на горелката се пипаше :?
lz2skt - специалист
Браво за горелката.Наистина в самоделното правене на горелки има много неизвестни и е доста трудно да се направи нещо ако не си специалист конструктор-топлотехник.Но пък може да се открадне доста от сполучливите заводски горелки като идеи и размери.Моето мнение на лаик е ,че за въглища трябва самата камера да е доста по--вентилирана.Проблем с отворите по дъното се появявят при горене на въглищна пепел.Само с проби може да се разбере как е по-добре.Успех
phantom_ - специалист
Да и аз вече стигам до тоя извод че трябва да е по вентилирана и утре мисля да се заема с това :? Ще взема и едно чувалче пелети да го пробвам и него но си мисля че няма да има проблем.На мен целта ми са едрите въглища по принцип,защото тук няма от къде да взема калиблирани :rolleyes: От където и да ги взема и едри има и дребни и прах много, и затова не искам да съм зависим.
шоп - майстор
Браво!
И според мен трябва още отвори по дъното.
Последна промяна от шоп на нед мар 05, 2017 9:19 pm, променено общо 1 път.
phantom_ - специалист
Утре хващам дрелката и флекса :supz: Благодаря ШОП :prayer: както винаги активен.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: