• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
http://herz.bg/index.php?p=27&id=620

И това не е лошо,даже е по ефтино.
silent - майстор
взех първия на 55гр. че го имаха наличен на 3/4 и сега е едно сглобяване не е истина ....трипътни байпаси утки майни хиляда свръзки и фитинги...надявам се утре да видя огън в камината....
silent - майстор
Здравейте отново. Новата камина вече гори . Месец експериментирам и като цяло всичко е наред единствено ме притеснява разхода въпреки многото настройки и оптимизации. От началото на месец април досега вероятно съм изгорил 200- 300кг пелети но дет се вика който си има брада ще си има и гребенче.
Сега обаче идва момент на ъпгрейд за който настоява моята мила женица а именно поставяне на слънчев колектор и бойлер. Обаче една инвестиция от 1500-1600лв дали и доколко е оправдана при положение че в момента съм с газов бойлер който ми гори в най-лошия случай бутилка и половина пропан-бутан на месец за около 30лв. с нудобството да мъкна бутилки, но пък с удобството да имам винаги топла вода колкото и когато искам.
Идеята за връзване на втората серпентина на бойлера към камината предполагам ще вдигне допълнително разхода на пелети и в крайна сметка въобще не съм сигурен че има смисъл от слагането на колектор.бойлер с 2 серпентини и т.н.
Идеята ми за колектор за нещо подобно.
2,5кв.м панел на Елдом селективен.
150л бойлер Елдом или Теси с 2 серпентини.
Управление Натурела
Помпа Омис или тази която ми остана от инсталацията на парното.
Разш.съд 8литра
Тръбни пътища общо до 10м мека мед 1/2цол
Общо на цена с другите дребни неща около 1600лв.
Въпросът е струва ли си ако приемем че съм във възраст в която отдавна нямам желания да правя неща ей тъй за самата идея.
Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за преправяне на исталация при смяна на камина." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: