• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mihail.Angelov - помощник
Благодаря изключително много на всички отзовали се с мнение. В крайна сметка всеки сам си взима решенията, и аз се спрях на варината Pelletherm Long TIme с горелка GP25sc с механизъм движещ се напред, въпреки че в разговор с Хасково ми казаха, че биха доставили този котел и с "новия" механизъм на самопочистване.

Тъй като искам да си запазя настоящия котел, като само паралелно се включа към системата с новия, имам няколко въпроса към знаещите, защото нямам познания в топлотехниката, надявам се да съм показал замисълът адекватно. Светлите цветове са налични в момента, по-ярките предстоят да се сложат :
Прикачен файл:
Scheme 1.jpg
Въпросите ми са:
1. Поставянето на кран 3 и 4 допустимо ли е?
2. С втория котел се добавят 55 литра в системата, необходимо ли е да се слага втори разширителен съд или да се подменя наличния?
3. Мога ли да запазя пълненето както/където е посочено досега и посредством коректно отворени/затворени кранове да си пълня новия котел? Поставянето на автоматична пълначка ще помогне при работата на системата?
4. Предпазния клапан - има ли нужда от втори?

Помпата ще се управлява от контактен термостат, а не от горелката (засега). Идеята е да си запазя възможността да паля Viadrus-a, но да се работи основно на пелети.
Последна промяна от Mihail.Angelov на пон апр 17, 2017 3:39 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
1. Да
2. Вероятно НЕ
3. Не ти трябва автом. пълначка, пълни както досега, при отворени кранове на двата котела. На двата котела сложи авт. обезвъздушител и предпазен клапан.
4. Има нужда от втори и трети, защото сегашния е на неподходящо място - трябва да е близо до котела, без кранове между тях
Mihail.Angelov - помощник
LazarGanev благодаря за коментарите.
Ясно за предпазните клапани. Преместил съм ги в зелено - предполагам за това става въпрос?
Прикачен файл:
Scheme 2.jpg
Обезвъздушинелите на изхода на котела ли би било по-правилно да се поставят?

Ако изключим тези два коментара, принципно схемата изглежда ли работна?
  • 1
  • 2

Тема "Плюсове и Минуси GP25sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: