• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vrangelov - специалист
Разбира се,че ще я оправи. Ако в котела влизат 60°C, няма как да излизат по-малко.
Кое, къде се слага, мисля, че го има във форума. Потърси из темите за трипътен термостатичен вентил.
Благодаря ти много колега ще пробвам!
Шолин, на първа страница на темата има схема. Огледай частта около котела. Долу до помпата е.

viewtopic.php?f=10&t=43892

Има и още една тема, която ще ти е от полза, на Калин.

viewtopic.php?f=10&t=39509

На мястото на Ладомата се поставя тоя вентил. Ладомата е 3 в 1, помпа, трипътен вентил, байпас на помпата.
Ако твоята инсталацийка тръгне по тоя път, ще стане чудна.
......Май оправиха форума- схемите вече се виждат.
шоп - майстор
Капачето е точно на изхода на котела под клапата, която регулира тягата на комина. Може да се отвори и на ръка.

Между другото погледни клапата на димоотвода-да не се е откачила или заяла в затворено положение.

Липсата на тяга е притеснително нещо....как така изведнъж ще изчезне? Или има запушване или някаде е пропукано, разместено и смуче въздух.

С какви кюнци си или иноксово гофре от котела до комина? Да нямаш някоя отворена ревизионна вратичка на комина?
Hoвoceлckи - майстор
Проверил си тягата на самия комин? При изваден димовод от розетката на комина поднасяш огън - запалена кибритена клечка, запалка, вестник? Дори и само с наплюнчен пръст се усеща тягата. С огледалце си проверил (погледнал) за проходимост на комина?
geniya - специалист
Ако няма тяга решението е коминна иноксова вложка с дължина колкото комина.Купува се и се монтира в комина.Това можеш да направиш при положение, че няма тяга.Ако има тяга тогава проблема е в котела.Имам Виадрус У22 и скапан комин имах, с вложката реших проблема и вече тягата е ОК.Изчисти си основно виадруса, както и капачето под фукса на котела.
Колега , коминните тела бетонни ли са?Ако са такива няма да ти тегли и ще пуши .Решениети ти е да прекараш от покрива до котела гофрирана тръба неръждавейка с диаметъра на изхода на котела .Цената мисля беше около 10 лв линейния метър.Изпробвано.
шоп - майстор
pinin написа:
.Цената мисля беше около 10 лв линейния метър.
Привет!

Къде ги продават иноксовите гофрета по 10лв/м и за какво Ф е тази цена?
Благодаря.
  • 1
  • 2

Тема "Колеги имам проблем моля помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: