• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Интересно предположение за спукана серпентина в бойлера. Нямаше да се сетя никога. За да изключим този сценарий мисля, че ще е подходящо да затвориш крана към бойлера (топли го на ток известно време) и ако няма такива проблеми, значи може това да е причината.
Мое предположение е наличие на два проблема едновременно:
1. Дефект в крана за доливане - този от водопровода за студена вода не затваря херметично, а има малък, миниатюрен пропуск. Дет се вика докапва вода постоянно в системата ти. Това за лятото. А за зимата...
2. Мръсен филтър за водата или проблем в помпата - избутва малко вода, в един момент "прегрява", прави кавитация, въздушен джоб - бълбукано, клокочене, завиране ... и ти изкарваш въздуха от радиаторните "връцки". А откъде идва въздуха в този момент ли? Мисля че от автоматичния на камината.
Само предполагам. Интересен казус :?
шоп - майстор
andy_forresite написа:
За да изключим този сценарий мисля, че ще е подходящо да затвориш крана към бойлера
Ако има само един кран, нищо няма да стане. Трабва да има два крана за да се изолира серпентината.

П.П. Обикновенно на емайлиран или бойлер със стъклокерамично покритие първо протича серпентината. Масово ползвателите я изолират с два крана или две тапи и още няколко години си ползват бойлера само на ток.
chipko - специалист
Серпентината ми има два крана: на входа е електрически, който го управлява диференциален термостат, а на изхода е ръчен (с имбос). Но бойлера е сравнително нов, керамичен на Елдом на няма и година. Отделно, че беше пълен около месец в началото без да е присъединен към системата на серпентината, т.е. щеше да прокапе ако имаше фабричен дефект. Пълненето на системата ми е от студената вода с кран след изходния кран на серпентината. Мен по-ме съмнява, че самата камина нещо прави чалъми с нейния обезвъздушител и разширителния. А до колкото до лятото: изпускането на въздух/газ и самонапомпването го отдавам на бактерии и други примеси в чешмяната вода. :mrgreen:
  • 1
  • 2

Тема "Въздух в затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: