• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Тубуса се върти нали .
FTP
filmatoplo написа:
Тубуса се върти нали .
Да, върти се.
filmatoplo - майстор
При дървесния тип отворчетата в тръбата са кръгли около 3 мм .При твоята има едни продългоеати отвори ,не съм ги виждал на живо само на снимки ,то в Бургас къде ти .
FTP
filmatoplo написа:
При дървесния тип отворчетата в тръбата са кръгли около 3 мм .При твоята има едни продългоеати отвори ,не съм ги виждал на живо само на снимки ,то в Бургас къде ти .
Предполагам говорим за отворите на вътрешния тубус. Ако да - не са запушени.
Последна промяна от FTP на чет дек 21, 2017 4:35 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
От цял форум майстори и клиенти - ти единствен май си виждал такава горелка.
filmatoplo - майстор
Преди час бях при едната тубусна горелка ,човека ме извика да я видя че губи пламък на 10тата минута .Отидох и наистина % светлина гледан от фотоклетката намаля и спира от нестабилен пламък .Погледнах клетката - тя си работи .Погледнах във тубуса - вътре имаше топка шлака .Тогава той ми каза че гори други пелети ,не тези които гореше когато настроих горелката последно.Както и да е след като я почистих - горелката си тръгна но с тези пелети не работи както трябва ,самите пелети трябва да се калиброват с горелката ,има си начин със мерене на дебита на шнека и въвеждане на данните в горелката .За момента не можахме да мерим и теглим по желание на човека .Евентуално друг път ще и правя реглаж с новите пелети ,или ще си мине на старите пелети .
FTP
Все още не сме решили проблема. :sad:
Ето и малко снимки:
Прикачен файл:
20180104_140824.jpg
Прикачен файл:
20180104_140836.jpg
FTP
Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем?
filmatoplo - майстор
Проблема е в - комин,димоотвод,котел - от към почистване .Комина слиза ли под нивото на отвора където се включва гофрето ,ако не слиза изкърти го до долу и включи тръбата на нивото на котела ,остави капак за чистене още по надолу .Обърни котела с гръб към комина ако има възможност ,дано комина има нужния диаметър и височина за да има тяга поне 15-20 бара .И редовно чистене ,имам такива клиенти - от време на време им се задръстват горните изброени от мен неща и ме викат за помощ - след като им обясня - почистват и готово.
naskov - майстор
Да не би гофрето да напъхано много навътре в розетката и да запушва комина. Имал съм такива случаи.
  • 1
  • 2

Тема "Разтопен маркуч вследствие на обратен огън (Bisolid EVO)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: