• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
Левуново - втората пряка,зад ъгъла-в аптеката продават помпи. :) Защо ли си мисля,че в тези и подобни сайтове,където се задават въпроси от този характер,трябва да се въведе задължително изписване на местожителството
Иначе-ами става смешно все пак :)
svetlioddd - помощник
Пропуснах да напиша, съжалявам - за София става въпрос.
4799inpl64 - специалист
svetlioddd написа:
Пропуснах да напиша, съжалявам - за София става въпрос.
Виж по Данаил Николаев-Исул,дано някой бачка.
filmatoplo - майстор
Старата помпа какво и стана ,кой установи че не работи ,понякога роторите затягат от седене или малки частици ,старата помпа Грундфос ли беше ,по средата на оста има болт за обезвъздушаване и за рестарт ,отвива се болта и с по малка отверка се завърта осичката .Проверихте ли захранването към помпата .По принцип нямам до сега помпа да спре без причина ,спирали са единствено от попадане на вода в клемната кутия ,засядането на ротора не го броя - защото след рестарт си работи .
svetlioddd - помощник
Вчера до обяд всичко беше ОК. Следобяд по някое време пипнах един от радиаторите и той беше студен. Помислих да не е достигната температурата на стайния термостат, проверих - не беше, той подаваше сигнал за работа. Отидох до котела видях, че беше достигнал максималната му зададена температура на водата и беше спрял. Повъртях се при него, охлади се, тръгна и много бързо отново вдигна градусите на водата и пак спря. По системата всичко студено. Горелката подава сигнал към помпата да се включи, но отидох до нея - не се чува, не се усеща да работи. Разкачихме кабелите и вързахме помпата директно в контакт - никаква индикация. Не знам дали е попаднала вода в кутията или причината е друга да спре. Не знам и каква марка е. Днес я демонтирахме и единственото нещо, което пише на нея е Помпа отоплителна 1" 4MWS U 35-1. Няма лого или име на производител. Помпа на 3-4 години е.
Утре ще вземем нова и ще я сменим. Не ми се занимава на тази да й се търси къде й е проблемът. Спрях се последно на Grundfos Alpha 2L 25x60, надявам се, че ще е ОК за работа. Изниква ми обаче още едно питане - на каква степен трябва работи помпата? На най-висока или не винаги? Четох мнения, че трябва да се тества на различните степени и да се ползва на тази степен, която осигурява 20 градуса разлика между топлата и студената част на някой от радиаторите. Има ли нещо такова?

Edit: Всъщност, като видях помпата и упътването, в зависимост от системата се избира режимът.

Благодаря на всички, които се включиха в дискусията и помогнаха с мненията си! :)
  • 1
  • 2

Тема "Каква циркилационна помпа да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: