Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Какво означава "голям" дебит?
Дебита трябва да е достатъчен и да съответства на необходимата ни топлинна мощност

Отнемането на 5 градуса С от 1м3 вода добавя към ОИ 5,815 вата топлинна мошност + мощността на компресора и цирк. помпа

Всеки може да си сметне каква е конкретиката и колко дебит е нужен.
шоп написа:
Дебита трябва да е достатъчен и да съответства на необходимата ни топлинна мощност

Отнемането на 5 градуса С от 1м3 вода добавя към ОИ 5,815 вата топлинна мошност + мощността на компресора и цирк. помпа

Шопе, не са ли киловати тия цифри?
vladtod - специалист
Да видим кой ще пусне тема ,отопление с лунни панели на басейна в двора и къщата на дядо.
шоп - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
шоп написа:

Шопе, не са ли киловати тия цифри?
Така де, тех. грешка запетайката е в повече

5815 вата или
5,815 киловата
radius - майстор
А кой ти каза, че не става с въздушна ТП? Щом ще се изолираш хубаво, една 9кВ ще те топли за под 200лв на месец. Много ли са ти?
a_stoev - майстор
Първо, правилния въпрос е къде е къщата и каква зима има там.
radius - майстор
В София, нали знаеш, щом не пише локация, значи е Софето. :razz:
joroY - напреднал
Аз да питам ..... Има ли още хора да вярват че за под 200лв на месец ще отопляват 170кв. къща около София с ТП ?
Минава ли този номер още? То и в тази топла зима за декември - януари на дали за тази квадратура има някой с под 200лв за отопление.
Ако има такива да ме оборят .... с нужните факти разбира се :-D
Ключови думи;
- София
- къща
- 170кв.
preslav - майстор
joroY написа:
Аз да питам ..... Има ли още хора да вярват че за под 200лв на месец ще отопляват 170кв. къща около София с ТП ?
Минава ли този номер още? То и в тази топла зима за декември - януари на дали за тази квадратура има някой с под 200лв за отопление.
Ключови думи;
- София
- къща
- 170кв.
Шоп ще каже най-точно и си мисля, че няма да излъже, но ако говорим само за отоплението не виждам какъв е проблема да се вместиш в тази сума, освен ако не гониш като колежката ми 28 градуса в стаите.
radius - майстор
joroY написа:
Ключови думи;
- София
- къща
- 170кв.
Има, и не че вярват, ами го ползват.
Не забравяй, че не всички къщи са 5 см изолация.
Въобще не мисля да те боря, писал съм достатъчно.

Тема "Отопление със соларни панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: