• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Но сега разбирам, че не всичко е захранено от колекторите. Байпаса може да ти е през серпентината на бойлера. Как се управлява загряването на бойлера?
По важно е каква е Т на входа на камината или печката? На изхода да рабирам, че е 60 гр. :?
Какви са Т на колекторите?
Това, че струята е 30-50 см - нищо не ми подсказва. Ако сложиш некой съд с известен обем и засечеш за колко време ще се напълни, може би ще има повече инфо.
andy_forresite - майстор
На първо време отвори докрай крановете на всички радиатори. На теб ти трябва циркулация през тях, така че не ги притваряй.
Моят РС беше с тройник за входа на бойлера (отгоре на серпентината) - на топлата вода. Проблеми не съм имал. Не е бил на смукателната част на помпата. Помпата ми беше на входа на камината. Доливах 1 път в месеца малко.
Провери водния филтър за мръсотия, ръчни вилото на втора скорост, спри циркулацията през бойлера, пипни РС дали е горещ (не трябва да е) и отвори крановете на радиаторите 100% изход и вход.
genzlat - специалист
andy_forresite,в момента всички кранове,включая и секретните са на макс отворени,започнах ново балансиране на системата!
Изначално РС беше с троиник на топлата на бойлера, тогава печката завираше при 40гр..Помпата е на входа но не непосредствено а 4/5 метра преди нея ,ако това има голямо съществено значение.Помпата на по силна степен прави кавитация и се чува едно силно дрънчене по тръбите,но само до печката!
Нали и аз я търся тази циркулация-правилната!!!! Бойлера е спрян, има си кранче.Филтъра е чист.

kozли,бойлера се управлява ръчно,с кранче, байпаса е през трите глидера в банята,но съм ги спрял от колектора- днес е много студ и рискувам да замръзне водопровода
Температурата на връщащата,след като изравни е 60гр. и започва завирането,а радиаторите студени,само най-отгоре топли,при колекторите
в момента отчитам 52гр. . Сега какво се получава???
На тавана в РС топлата тръба я затапих,едвам капе!
Чел съм за проблеми с разположението на водната риза и нивелацията на Прититата.
Друго, което се сещам, е че притито е малко слабо за квадратурата.
Добре е, че си ограничил циркулацията през РС.
Какви дръвца гориш, кога ти ги докараха?
Да не би да чуваш как се изпарява влагата от тях? Имам малко пресни, от миналата есен, та се чува едно съскане, докато се изпарява влагата. Това си е нормално.
katn - специалист
системата обезвъздушена ли е?
katn написа:
системата обезвъздушена ли е?
Жалбоподателят се кълне в това, но четете внимателно де!
kozl - майстор
genzlat написа:
andy_forresite,в момента всички кранове,включая и секретните са на макс отворени,започнах ново балансиране на системата!
Изначално РС беше с троиник на топлата на бойлера, тогава печката завираше при 40гр..Помпата е на входа но не непосредствено а 4/5 метра преди нея ,ако това има голямо съществено значение.Помпата на по силна степен прави кавитация и се чува едно силно дрънчене по тръбите,но само до печката!
Нали и аз я търся тази циркулация-правилната!!!! Бойлера е спрян, има си кранче.Филтъра е чист.

kozли,бойлера се управлява ръчно,с кранче, байпаса е през трите глидера в банята,но съм ги спрял от колектора- днес е много студ и рискувам да замръзне водопровода
Температурата на връщащата,след като изравни е 60гр. и започва завирането,а радиаторите студени,само най-отгоре топли,при колекторите
в момента отчитам 52гр. . Сега какво се получава???
На тавана в РС топлата тръба я затапих,едвам капе!
Кавитацията е явление на скъсване на водната струя. За да се получи това налягането преди помпата трябва да е отрицателно манометрично налягане. Манометри имаш ли преди и след помпата и какво показват?
Е мое ли и двата колектора да са на 52 градуса?
genzlat - специалист
уморих се да пиша, а темата да се публикува от третия опит,само при мен ли е така,а и за да разбера,че имам нов отговор,трябва сищо да премина по няколко пъти из страниците....
andy_forresite - майстор
С тези шумове при висока скорост на помпата не вярвам да няма въздух. Може би отнякъде си го смуче. Моята помпа беше грундфос алфа от първите, 11 години служба. До последно на която и да е от трите сменящи се с ключе 3 скорости да я превключва, не се чуваше абсолютно нищо. Веднъж ми завря печката и радиаторите бяха студени. Отворих капачето на помпата и а, роторчето не се върти. Побутнах го, тръгна и пак нищо не се чуваше. Сегашната ми алфа 2L също не се чува. Даже няма и капак да видя тоя ротор връцка ли се или не.
Прититата са доста надценени като мощност тези 17 киловата са непостижими. Той има горе-долу толкова в радиатори, плюс бойлер. Ще повярвам че може да заври (90°С) само когато го видя с очите си. Трябва да се мятат сухи нацепени на ситно дърва, най-добре клечки и тогава ще заври, иначе не ми се вярва.
Аз съм объркан с този РС. Не мога да си представя как е подвързан и с какви фитинги, смесва ли се гореща и охладена вода... И според мен един "балон" там 12 литра, клапан за налягане щом го е страх на 2,5bar, маркуча в канала и да прави каквото ще, обаче ще има циркулация през радиаторите.
genzlat - специалист
Козли , сигурно не знам да обяснявам добре- питаш ме колко градуса влизат в колектора,след като излизат 60гр.от печката тоест загуба
8/10 гр.по трасето на тавана....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: