Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
Според мен проблемът не е в липса на вода, все пак това е предпоследен етаж. Ако беше от липса на вода авторът щеше да реве, че няма парно, а не, че на комшията от долния етаж не му работи лирата.
chapara - майстор
preslav написа:
Според мен проблемът не е в липса на вода, все пак това е предпоследен етаж. Ако беше от липса на вода авторът щеше да реве, че няма парно, а не, че на комшията от долния етаж не му работи лирата.
Той няма :-D
uziiiii написа:
Здравейте колеги . Живея в панелен блок на 8 последен етаж .Зимата си правих ремонт на банята и се налагаше да се преработи щранг лирата.След няколко неуспешни опита да се преработи лирата с майсторите решихме да я премахнем . Сложихме байпас на седмия етаж под мен ,като към моя апартамент остана само тръбата към автоматичната обезвъздушителна система на покрива .Обаче съседите под мен започнаха да се оплакват ,че е топла само едната тръба,другата е студена.Прилагам снимка на байпаса ,ако някой има идея ще се радвам да чуя предложения за решение на проблема .Благодаря предварително.Изображение
kozl - майстор
А по другите стаи uziiiii на 8-ми етаж, има ли топло по радиаторите?
preslav - майстор
[quote="chapara"]Той няма :-D
Тъй де, ама от твоя пост не разбрах към кого се обръщаш, вероятно си визирал радиус, а аз помислих, че говориш на автора на темата - автоматичната пълначка няма касателство с автора на питането и затова уточних, че проблема не е в липса на ниво в системата.
Ама нали точно радиус ми направи забележка да не цитирам, че ето още се чудя до кого е адресиран поста ти с регулирането на пълначката - с две думи, хубаво си е да се уточнява към кого се обръщаш (това за радиус, не за теб).
Както и да е, аз предложих на автора кранче като най-евтин и прост вариант, ако той го сложи и има положителен резултат, пък и да вземе да пише ще стане ясно. Аз бих сложил кранчето в подпокривното пространство за да се осигри все пак някакъв обем за разширение на водата. Другото, което ми идва на ум (без да съм специалист в областта) е, че кранчето не трябва да се затваря напълно, за да има някаква циркулация против замръзване на водата, а още по-добре би било да се сложи автоматичен обезвъздушител на изхода на бялата тръба на седмия етаж, а самата тръба да се елиминира чак до връзката и с другите тръби в подпокривното.
radius - майстор
Твърда глава си! Не е нужно да казвам към кого се обръщам, щото в тази диалогична форма, ако няма пояснение е ясно, че е към последния. Задължение е обаче да уточниш, ако става дума за по-преден пост или да цитираш част от него. Аз кво съм виновен, че не се разбрахте с Чапара?!Кой е длъжен да листи екрани с кухи цитати на поредни мнения?
preslav - майстор
radius написа:
Твърда глава си!
Прав си, баща ми дори казваше, че е плътна чугунена отливка.
Аз какво съм виновен, че ти трябва да "листиш", не листя и не ми е никакъв проблем да прескоча някой цитат, но пък ми е много удобно да препрочета нещо, вместо да "листя" цялата тема. Понякога на първо четене ми убягват детайли, на които друг е обърнал внимание, но са подчертани в цитата, понякога се налага да върна 3-4 страници назад в темата, за да се ориентирам за какво иде реч. Едни смятат на ум, други със сметало, трети с калкулатор, а аз съм от тези дето смятат с лист и молив, какво съм ти крив, че нямам смартОфон, няма и да си купя преди да ме принудят, ама те натам отиват нещата, после и аз ще "слайдвам", ще се нервя, ще попържам дългите постове и т.н.
Моряче си, нали?
То тук какви да сме, ама нека да успокоим топката, че то море има бол!
chapara - майстор
А ве стана тя една, че и аз му изпуснах края :-D :lol: :-D Към автора: Явно щом преди преработката всичко е било "ОК", нещо сте сговнили преработката :lol: , а сега ние тука гадаем и....Викай майстора обратно и това е!
radius - майстор
Не съм моряк, благодаря. Мисля че в този форум имаше цяла тема относно безразборното цитиране и да знаеш, че си малцинство. :razz:
viewtopic.php?f=45&t=56667
preslav - майстор
radius написа:
Не съм моряк, благодаря. Мисля че в този форум имаше цяла тема относно безразборното цитиране и да знаеш, че си малцинство. :razz:
viewtopic.php?f=45&t=56667
Да, малцинство съм, и какво? Тя и съпругата ми (даскалица) казваше "ти не си педагог, не разбираш от тези неща" по повод на това, че учех сина да произнася съгласните в комплект с гласна т.е. да произнася сричката, а не Въ, Гъ, Зъ - на следващата година това се въведе като система на обучение, то не случайно преди е било Аз, Буки, Веди, Глагол и т.н.
Правилата се менят комшулар, това че на някой му пречели водораслите не е сериозен довод да умъртвим флората в океана - спирам да те цитирам, спирам да те наричам по име, искаш ли да се обръщам към теб с "ей", "абе", "моля другарю" - не искаш, нали? Мисля, че е абсолютно излишно да споменавам какви са правилата за общуване, но ако говориш с мен - гледай ме в очите, ако ме репликираш - цитирай ме.
Аз все пак ти казах, че главата ми е плътна чугунена отливка!
radius - майстор
Ама верно е чугун. Какво гледане в очите, ти мислиш че като ме цитираш ме уважаваш повече ли? Напротив, не уважаваш прилежните четящи, които трябва да ровят в раздути теми. Абе с 2 думи, усещам, че се убедихме взаимно в правотата си . :axe:

Тема "Проблем с щранг лира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: