• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Дървата няма как да минат през горелката, тях ще ги гориш по конвеционалния начин, и то ако горелката я монтираш на кутия. От чипс до чипс, балкан разлика, все пак трябва да вървят през шнека и да се стичат в бункера. Хайде пелетите са стандартизирани, но въглищата трябва да са калибрирани, не става от Топливо и в горелката. Пак се върнахме в изходно състояние.
Бачкането, около кюмюра, са плаща с кефа на газа.
Еднакво е. Разликата е във възможностите.
all4all - специалист
fbr написа:
Дървата няма как да минат през горелката, тях ще ги гориш по конвеционалния начин, и то ако горелката я монтираш на кутия. От чипс до чипс, балкан разлика, все пак трябва да вървят през шнека и да се стичат в бункера. Хайде пелетите са стандартизирани, но въглищата трябва да са калибрирани, не става от Топливо и в горелката. Пак се върнахме в изходно състояние.
С дървата виадруса ще се справи с чипса незнам въглищата не са проблем по нашия край даже ще са доволни ако купувам калибрирани ситни... Изразих мнение относно тотала разход KW> лв. ... Явно няма как да избягам от 25 кг въглища които са половината от цената на газа и са ми достатъчни за да топля 102 кв.м ... Неизчистен котел го чистя и паля за около 10 мин два пъти в деня, пепел ми има пепел спор няма но я хвърлям на седмица веднъж 4 кофи ... И да прави сте кеф цена няма... :partyman: Адски съм доволен че двама съседи не ми подписаха за газта :drinkers: май ми направиха услуга... Ми ако верно бях минал на газ как да кажа на жената при котела съм па аз съм при кацата с виното...?
Миналата зима я приемам за студена изразходени 2.5 тона въглища 500 кг хартисаха тая зима уж е топла до момента съм на 2 тона ... температурата в апартамента е аналогична на тази от миналата година разхода един и същ при това от 12 години насам ... Честно нямам обяснение на това...
transportna - специалист
Миро, май ще се наложи да идвам до Плевен. Хем да се видим, хем ще обсъдим топлото и ...... булките, хем да видим на кацата дъното. То верно, че беше обещал почерпка с бира, ама по 3-ти март може и винце. :partyman:
all4all - специалист
transportna написа:
Миро, май ще се наложи да идвам до Плевен. Хем да се видим, хем ще обсъдим топлото и ...... булките, хем да видим на кацата дъното. То верно, че беше обещал почерпка с бира, ама по 3-ти март може и винце. :partyman:
Дидо баш па на 3 ти ли бре :? Освен да те водя на моя сватба немам друго решение... :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "КОТЕЛ ВИАДРУС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: