РОТАЦИОННА ПЕЛЕТНА ГОРЕЛКА BISOLID GP_35_R TSC(горелката е тубусна с тубус за дървени пелети,има опция за слънчогледови при смяна на тубуса)
Отоплявам къща на 2 етажа,1 етаж 120кв.м 2 етаж около 100кв.м.Къщата има и тавански 3ти етаж който не се отоплява.Цялата е изолирана външно с 5 см.EPS,стиропор (и минерална мазилка).4 стаи на 1ви ет,и 4 стаи на втори ет.+3 малки радиатора в коридорите и 2 лири в баните на 2та етажа.
До сега 7-8 години от както съм бил на Донбаски въглища и дърва.Винаги първия етаж е бил с поне от 2 до 5 градуса повече.(1 етаж по потник 2 етаж горнище,да не казвам и елек).С поставянето на горелката сложих на всички стай на 1ви ет. тармоглави на радиаторите за да мога да компенсирам тази фрапираща разлика в температурата между първи и втори етаж.
По принцип имам проблем с изолацията,най-вече дограмата-Алуминиева от първите които се слагаха при нас(Кафявата).Но на първия етаж е с единично стъкло а втория стъклопакет.
ТА ВЪПРОСЪТ ми е някои може ли да ми даде някъкви настройки за тази горелка (защото от както се захлади времето съм изгорил 1 тон пелети иглолисни с етикет 5,3кв. а няма и един месец)нормално ли е това или аз бъркам някъде?
Горелката я настройвам по температура на водата в котела-ако е около 5 гр.на вън- на 55гр. и така при 0 гр. на 60,при-5(което беше за 2-3 сутрини)на 65.Като не гори по цял ден.От следобед 14-15ч до сутринта 9-10ч.(Ако гори по цял ден разхода ми е 5 до 6+ торби по 15кг.за деня).
Горелката си я монтирах аз на долната врата на котела,след което дистрибуторите на фирмата дойдоха и си монтираха датчиците и пуснаха горелката за да има гаранция.Момчетата бяха много внимателни с окабеляването и с обясненията.Но към началото на ноември беше+20гр. и само запалихме горелката обясниха ми някои основни неща за нея и толкова,повече не можех и да очаквам.
Тепърва ще поставям термометър за изгорелите газове,и после ще се упитвам да ъпгрейдвам котела с турболатори и др.като следя темп. на газовете.
Всички отговори,коментари и критики на въпросите ми ще са ми от полза.