• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
4799inpl64 - специалист
Evgeniy написа:
viewtopic.php?f=10&t=40334&start=30#p459542
Евгени,ако е удобно имам такова питане.Преди трьбния си бил с плоськ.Та дьлжината стьрчащата трьба на топлия край на колектора би трябвало да е била по-малка?Така ли е или бьркам?
Evgeniy - майстор
Ами преди тръбния не е имало нужда от такава тръба. Плоския се изпразваше както е по класическата схема.
Просто при тръбния при първото изпразване се получи подналягане - около 3 метра е денивелацията и това поналягане направо засмука тръбите като бутала в колекторната част. Та се наложи да освободя това подналягане с отваряне в горната част, за да може оттам да си засмуче въздуха.
4799inpl64 - специалист
Evgeniy написа:
Ами преди тръбния не е имало нужда от такава тръба. Плоския се изпразваше както е по класическата схема.
Просто при тръбния при първото изпразване се получи подналягане - около 3 метра е денивелацията и това поналягане направо засмука тръбите като бутала в колекторната част. Та се наложи да освободя това подналягане с отваряне в горната част, за да може оттам да си засмуче въздуха.
Мерси,попитах именно заради подналягането,щото видях на едно място картинката ти с плоския е отворен като трьбния.
шоп - майстор
Мдаа...без тази тръбичка не би се получило. Благодаря на Евгений, че го научих от него и по лесният начин

Относно дренирашият съд...
за мен най-лесно евтино и без ръжда е с неръждаема канта от кока кола или фанта за 18 лева:-)
Показвал съм снимки как става.

Прикачен файл

SAM_9412.JPG
4799inpl64 - специалист
шоп написа:
Мдаа...без тази тръбичка не би се получило. Благодаря на Евгений, че го научих от него и по лесният начин

Относно дренирашият съд...
за мен най-лесно евтино и без ръжда е с неръждаема канта от кока кола или фанта за 18 лева:-)
Показвал съм снимки как става.
Щото ако топнеш в съда и ...........
шоп - майстор
Между другото след доста разговори с Евгений на лични съобщения и съответно доста обсъждане, предложения, коментари за и против различни системи тип направи си сам за самоизточваща се вакуумна тръба стигнахме до няколко доста практични и евтини решение тип направи си сам. Спрях се на едно от решенията, видоизмених го и ще го изпробвам на практика :partyman:

Вече съм закупил елементите за един 100 тръбен колектор и скоро ще публикувам реултатите.
Още веднъж благодаря на Евгений. Определено той е моя ментор.

П.П. Ако Евгений раши може да сподели идеята тук още на ниво проект!
maistora1965 - специалист
шоп написа:
Между другото след доста разговори с Евгений на лични съобщения и съответно доста обсъждане, предложения, коментари за и против различни системи тип направи си сам за самоизточваща се вакуумна тръба стигнахме до няколко доста практични и евтини решение тип направи си сам. Спрях се на едно от решенията, видоизмених го и ще го изпробвам на практика :partyman:

Вече съм закупил елементите за един 100 тръбен колектор и скоро ще публикувам реултатите.

Аз за 100 тръбен колектор ще трябва да си разширя къщата баси.
Evgeniy - майстор
шоп написа:

Шопе,
Аз ти благодаря, че с ентусиазъм реализираш и мои и наши общи идеи.
Не съм сигурен, коя от двете идеи, които обсъждахме избра. Предполгам, че е тази:

Прикачен файл

WP.jpg
gnt69 - майстор
maistora1965 написа:
шоп написа:
За лятото ще трябва и басейн да има къде да се оползотвори топлината.
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
maistora1965 написа:
шоп написа:
За лятото ще трябва и басейн да има къде да се оползотвори топлината.
Нали е дрейнбек??
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Дрейн бек соларна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: