• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MamaMy написа:
На много платки които са ми носили за ремонт датчика се намира под (в) клемореда. Там където се осъществява връзката с външното тяло и с мрежата 230 волта.
На други датчика е в дистанционното. Въпроса е да знаеш какво търсиш. В момента ти си като слепеца стиснал топките на немия Педро от вица. Хем не знаеш как изглежда, хем каквото намериш го стискаш силно. :lol:
Е намерих го де, в платката от задната страна е. :)

Въпроса е как да изнеса платката на 2-3 метра.
MamaMy - майстор
Вече двама ти казваме да провериш и за да си сигурен да го снимаш. Аз до сега не съм виждал датчик там. Ремонтирал съм няколко платки за климатици. Не споря, че съм виждал всякакви, но точно там? :?
MamaMy написа:
Вече двама ти казваме да провериш и за да си сигурен да го снимаш. Аз до сега не съм виждал датчик там. Ремонтирал съм няколко платки за климатици. Не споря, че съм виждал всякакви, но точно там? :?
Казаха ми, че е там. Ето го https://prnt.sc/islbk9
Antonii - майстор
Е ако сти сигурен, че е това.
Какъв е проблема да се отпои или в случая може да се отчупи края на самата платка.
Слагате му подходящ екраниран кабел и готово.
MamaMy - майстор
Наистина прилича на термодатчик. Проблема е, че има корекция с два резистора. Удължаването на кабела най-вероятно ще доведе до проблеми и ще се наложи промяна стойностите на резисторите в корекцията. Не ви пречи да пробвате. Шанса да стане или да се прецака е равен.
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционен температурен датчик за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: