Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ако имаш опит, нюх, ако прецениш, че си заслужава да спестиш 200 лв, купувай, експлоатирай и те чакаме май 2019та искрено и лично.
Няма мнения за тая горелка щото сякаш е чисто нова и не е продавана още. Или поне не е топлила още нечии кокалаци.
Прити сътворяват се бюджетни решения. Много хора ползват продуктите им, а оплаквания от качество са сравнително рядко.
Ти си човека.
VLADO66 - майстор
чет юни 14, 2018 7:51 pmHristian123 написа:
чет юни 14, 2018 3:52 pmVLADO66 написа:
Котел и горелка за 1850 лв. означава, че от нещо е пестено яко, след като при другите производители само горелката е толкова.
само горелката е толкова
В такъв случай Грейко RB 20 е много по-добрият избор
пет юни 15, 2018 8:50 amVLADO66 написа:
чет юни 14, 2018 7:51 pmHristian123 написа:
чет юни 14, 2018 3:52 pmVLADO66 написа:
Котел и горелка за 1850 лв. означава, че от нещо е пестено яко, след като при другите производители само горелката е толкова.
само горелката е толкова
В такъв случай Грейко RB 20 е много по-добрият избор
Не знам защо изделие с 13кВ по-малко е по-добрият избор и цена 250лв повече.Аналога им RB30 е 2300лв. ,а на Прити 1850лв.Ако имаш нещо друго в предвид пиши :)
gnt69 - майстор
пет юни 15, 2018 10:06 amHristian123 написа:
Не знам защо изделие с 13кВ по-малко е по-добрият избор и цена 250лв повече.Аналога им RB30 е 2300лв. ,а на Прити 1850лв.Ако имаш нещо друго в предвид пиши :)
Щото Грейкото работи, а притито никой го не знае дали ша работи или няма.
Ама няма лошо купи за да има отзиви и за Притито.
Може пък и да сме се набутали ползвателите на Грейко.
По твоята логика вземай GF 858 VIP за 1590 лева чак е 58 киловата.
filmatoplo - майстор
Избора си е на човека,но просто повече от 20 киловата не са му нужни :cool:
пет юни 15, 2018 10:21 amgnt69 написа:
пет юни 15, 2018 10:06 amHristian123 написа:
Щото Грейкото работи, а притито никой го не знае дали ша работи или няма.
Ама няма лошо купи за да има отзиви и за Притито.
Може пък и да сме се набутали ползвателите на Грейко.
По твоята логика вземай GF 858 VIP за 1590 лева чак е 58 киловата.
Логиката е съотношение познатост на бранд към цена, а не просто цената. Аз взех Притито и чакам другата седмица да ми я запуснат и ще пробвам да отоплявам с нея БГВ(битова гореща вода).Ще пусна отзив :)
шоп - майстор
пет юни 15, 2018 1:41 pmHristian123 написа:
Аз взех Притито и чакам другата седмица да ми я запуснат и ще пробвам да отоплявам с нея БГВ(битова гореща вода).Ще пусна отзив :)
Последно за отопление на 180 квадрата или за БГВ ще е?
Обърках се :?
пет юни 15, 2018 1:53 pmшоп написа:
пет юни 15, 2018 1:41 pmHristian123 написа:
Аз взех Притито и чакам другата седмица да ми я запуснат и ще пробвам да отоплявам с нея БГВ(битова гореща вода).Ще пусна отзив :)
Последно за отопление на 180 квадрата или за БГВ ще е?
Обърках се :?
Котела и горелката имат възможност да ги правят и двете.Горелката си има специален режим за лятото само БГВ ,а през зимата комбинирано :)
andy_forresite - майстор
Съотношението левове към киловатчаса при цената на горелка е като съотношението колко киловата мощност получаваме за цената на нов автомобил. Ferarri, Mclaren, Audi, BMW, MB, Bentley ... са куци патерици. Дачия-та ще спечели.
Като знам как се обявяват отопляемите площи, повече от 15 kw няма да ти трябват. Голямата мощност идва от правилното съчетаване на количеството гориво и въздух. Като при колите. Друг начин няма. 33 kw на пелетна горелка се постигат с не по-малко от 6,5 кг/час.
По-важните неща са склонност към задръстване с пелети, правилно горене, лесно настройване на горивния процес, максимално ниска и стабилна минимална мощност и разбираемо и интуитивно управление - да знаеш как да постигнеш желания резултат. Защо минимална мощност? Защото максималната се използва само за първоначален подгрев на водата в отпл. система. Става въпрос за няколко десетки минути. Няма значение дали ще са 20 или 25 минути. Проблемът при мощната горелка идва във високата ѝ по правило минимална мощност. При положителни температури, а често и при отрицателни (зависи от топлозагубите на жилището и ползването на БГВ), ще се стига до гасене по температура на водата в котела. След това ще запалва пак, пак ще се гаси, пак ще пали и така до безкрай. Така не се пести гориво. Преразход от 5-10 кг/ден е напълно реален при грешка в избора на мощност (KW) на горелката. Някой ще каже "Е, и? Какво от това, не е много". Не е много, но разнесено за 100 и повече дни вече дава Разлика.
Къде мога да прочета за тази горелка? Видях само една картинка.
Практиката също показва и че бойлери под 150 литра не си заслужава да бъдат загрявани с пелетното съоръжение през топлата половина на годината. Един дневен душ ти е 20 стотинки. Вечерно нормално къпане на нощна пак толкова. Един кг слънчогледови бонбони е 16-25 стотинки, според кой какви и откъде е купил. Този 1 кг пелети ще замине само докато се вдигне прилична температура в котела и чак след това ще почне да подгрява бойлера. Всеки котел и горелка ще сгреят вода за битови нужди в бойлер стига да има горене с някакъв пламък. Сметни си консумацията на ток и пелети да видиш как е по-изгодно. Над 30-35% превишение в цената на електрическите KWк вече ще си заслужава да имаш БГВ от пелетите.
filmatoplo - майстор
:) Така наречения нейромаркетинг -човек вижда един продукт ,пита околните за отзив ,те го подразнят с предложение на друг продукт ,и той избира точно първоначалния за който е питал :wink:

Тема "Пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: