• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naydenov.anton - специалист
нед сеп 30, 2018 11:07 pmfbr написа:
Да. Тръба със сечението на основната инсталация, визуално изглежда паралелно на малкия кръг, но всъщност затваря големия кръг. Има и по-издържан метод с "хидравличен изравнител", но за "леки"системи и това помага.

Преди време в една от темите
пет окт 26, 2018 11:33 amLazarGanev написа:
Лазар Ганев
беше качил снимка на Хидравличен изравнител направен от полипропилен.

Изображение

Аз визуално нямам проблеми да направя същото само, че не намирам информация по няколко въпроса.

1. Самия изравнител трябва ли да е с по-голям диаметър от основната инсталацияб fbt спомена, че трябва да е със същия размер, но на видеа и снимки е винаги по-голям. Мен инстарацията ми е 1 1/4 ако трябва тази тръба ще я направя 2 цола или по-голяма

2. Виждам, че самия изравнител е направен от 4 тройника. Проблем ли е ако се направи от 2 четворника.
filmatoplo - майстор
Може и с 2 четворника или кръстачки кой както им казва :) - и размера нека е по голям от основната тръба 3пъти от диаметъра .
fbr - майстор
пет окт 26, 2018 9:07 pmnaydenov.anton написа:

1. Самия изравнител трябва ли да е с по-голям диаметър от основната инсталацияб fbt спомена, че трябва да е със същия размер, но на видеа и снимки е винаги по-голям. Мен инстарацията ми е 1 1/4 ако трябва тази тръба ще я направя 2 цола или по-голяма

2. Виждам, че самия изравнител е направен от 4 тройника. Проблем ли е ако се направи от 2 четворника.
А на видеата и на снимките забеляза ли с колко помпи работи изравнителя. За две помпи, даже следващ размер тръба е в повече.
filmatoplo - майстор
В Ютуб напиши -Принцип работьй гидравлической стрелки , или най добре -Разчет гидрострелки . :wink:
naydenov.anton - специалист
пет окт 26, 2018 10:26 pmfilmatoplo написа:
В Ютуб напиши -Принцип работьй гидравлической стрелки , или най добре -Разчет гидрострелки . :wink:
Аз хубаво добавям този помпа втората, но как да я управлявам сега. Досега едната се управляваше от котела ама сега и втората ли да включа към него?

Ако да Грейкото ще издърши ли за захрани 2 помпи или да взема през едно ребе да ги прекарам?
fbr - майстор
вт окт 30, 2018 1:30 pmnaydenov.anton написа:

Ако да Грейкото ще издърши ли за захрани 2 помпи или да взема през едно ребе да ги прекарам?
Няма проблем да издържи две помпи.
  • 1
  • 2

Тема "Трипътен вентил Thermovar T3361" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: