Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Значи по бакалски сметки имате 5 етажа х3 метра височина=1,5 бара
Понеже съм виждал абонатни с 1 до 2 бара над ниво последен етаж имате между 2.5 и 3.5 бара налягане в лирата.

Ако протече тръбата можете да очаквате наводнение като от водопроводна тръба.
road_runner - специалист
Благодаря,
Но все пак е баня, а и вложките мисля, че би трябвало да издържат.
И без това нямам идея как мога да го спра това нещо / да го оправя.
chapara - майстор
Идва ми на ъкъла със скоба, но спецовете да подскажат, е ли въможно :?:

https://heatingok.ru/bg/heating-system/ ... -asbestos/
Последна промяна от chapara на съб ное 17, 2018 6:00 pm, променено общо 1 път.
road_runner - специалист
Може ли да дадете някакви предложения, как да минимизирам щети, ако случайно потече.?

Примерно да сложа някакво подобие на шлаух около тръбата, и ако протече да се стича по стената и от там в сифона, , а не да хвърчи и да ми направи гипсокартона на тавана целия във вода?

И никой не казва, това нещо има ли някакво лепене, демек пукнатините да се запълянт с лепило, за да се спре процеса, преди да е потекло?
chapara - майстор
съб ное 17, 2018 5:37 pmchapara написа:
Идва ми на ъкъла със скоба, но спецовете да подскажат, е ли въможно :?:

https://heatingok.ru/bg/heating-system/ ... -asbestos/
съб ное 17, 2018 5:42 pmroad_runner написа:
Може ли да дадете някакви предложения,...
Може.
Чапара даде добро предложение, като за момента, а аз пък отдавна съм научил, че временните неща отиват с години.
chapara - майстор
съб ное 17, 2018 6:06 pmТрифон П.Трифонов написа:

Може.
Чапара даде добро предложение, като за момента, а аз пък отдавна съм научил, че временните неща отиват с години.
Със скобата ще спре деформацията, а алуминиевата вложка ще си седи во веки и веков здрава. От снимката ми изглежда че тръбата е сгъвана без пружина или е идвала къса :?
vlax - майстор
съб ное 17, 2018 6:06 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб ное 17, 2018 5:42 pmroad_runner написа:
Може ли да дадете някакви предложения,...
Може.
Хората са казали,временно а то за постоянно.
Не се занимавай с глупости,тръбата няма да протече,а ако прокапе, Чапара ти е дал много добър вариант.
По скоро трябва да те притеснява тръбата, ако е напукана в мазилката и не се вижда.
:partyman:
road_runner - специалист
съб ное 17, 2018 6:18 pmvlax написа:

Хората са казали,временно а то за постоянно.
Не се занимавай с глупости,тръбата няма да протече,а ако прокапе, Чапара ти е дал много добър вариант.
По скоро трябва да те притеснява тръбата, ако е напукана в мазилката и не се вижда.
:partyman:
Аз не съм грам майстор, и затова исках да видя мнения на опитните колеги. Благодаря ви, може би нямам да пипам нищо.

Ако все пак реша:

какво лепило мога да ползвам за тея тръби, че не ми е ясно PVC ли са, полиетилен ли са, полипропиленн ли са?
Предпочитам лепило, защото няма допълнтелни части там, като изсъхне го изшкурвам и боядисвам с бяло и съм готов
Набързо са образовах от картинките в гуглата и видях 5 слоя.
При теб е напукан оня дето е за красота.
Аз бих го намазал с епоксидно лепило, бинт, епоксидно лепило и ши му са притиснявам като или ако прокапе. Няма да са спука.

Тема "Напукана PVC тръба на лирата в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: