• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
- Дядо попе, какво ще пиеш? Ракия, или вино?
- Ще пия И бира!
Та така. Във всяка стая съм с климатик. Денем ми гори пелетната камина, нощем - климатиците.
Относно бирата - в сутерена имам една кахлена печка, а в барака на двора - 4 кубика дърва и известно количество донбаски въглища. За всеки случай, ако спре тока. Сега се сещам, че на тавана имам нова газова печка, а газовата ми бутилка винаги е заредена.
Моята препоръка е - климатици, топлиш се и се охлаждаш с тях. Среден клас вършат добра работа.
чет ное 22, 2018 5:49 pmburner написа:
- Дядо попе, какво ще пиеш? Ракия, или вино?
- Ще пия И бира!
Та така. Във всяка стая съм с климатик. Денем ми гори пелетната камина, нощем - климатиците.
Относно бирата - в сутерена имам една кахлена печка, а в барака на двора - 4 кубика дърва и известно количество донбаски въглища. За всеки случай, ако спре тока. Сега се сещам, че на тавана имам нова газова печка, а газовата ми бутилка винаги е заредена.
Моята препоръка е - климатици, топлиш се и се охлаждаш с тях. Среден клас вършат добра работа.
"Доообро кучееее!"
Така са прай.
За печката, мога само да завиждам. Не знам до колко благородно.
yanko78 - специалист
В къщата сме с парно на пелети и с климатици. В преходния период ползваме климатиците, като напъне студа, палим котела. Комфорта от парното е безспорен, почти никаква хамалогия (като изключим прибирането на пелетите като ги стоварят). Лятото без климатик не става.
В апартамента правих проучване за термопомпа.
+ нисък разход
+ подовото отопление е невероятно
+ комбинира се с духалки по стените лятото за охлаждане
- сложна система
- изпляска ли нещо, оставаш на студ/жега
- място за нещо като малка абонатна
- цената!
За тристаен най евтината оферта 15 000 китайски

Реших проблема с 3 хиперинвертора за 7500, дори и някой да се предаде, останалите работят, минусите, всеки ги знае.

Когато проучвах за термопомпа, обясненията бяха, че са предвидени основно за къщи, основно ново строителство, понеже можеш всичко да си подготвиш предварително - разводки, тръби и т.н.
  • 1
  • 2

Тема "Локално парно или климатици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: