• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 03, 2018 4:45 pmшоп написа:
Ако сте сигурни в показанията на манометъра от 0.2 бара, то РС е изпуснал и се нуждае от профилактика
vlampir, ади де! Крачна помпа, ръчна помпа, компресор....
Ако бързо се върне текущото състояние– спукана мембрана, ама това ще се разбере още при развиването на капачката и натискане на игличката.
Ади-ади, ама като за първи път се занимаваш с нещо си блъскаш главата малко или повече.
РС в момента е наполовина горещ с температурата на тръбите, наполовина "хладнен". Не ми се ще да му правя каквото и да е. Zilmet`98
Котлето е на 65 градуса и 0.6 бара.
preslav - майстор
пон дек 03, 2018 6:34 pmvlampir написа:
Ади-ади, ама като за първи път се занимаваш с нещо си блъскаш главата малко или повече.
РС в момента е наполовина горещ с температурата на тръбите, наполовина "хладнен". Не ми се ще да му правя каквото и да е. Zilmet`98
Котлето е на 65 градуса и 0.6 бара.
Послушай знаещите и можещите - налягането в разширителния съд (РС) трябва да е такова, каквото пише на табелката му, това ти гарантира правилната работа на системата и е един вид защита, защото въздухът се свива, а водата не, ако няма кой да поеме разширението на водата от нагряването и, тя ще си се разшири през някой радиатор или съединение или не дай Бог самия котел.
Слушам и изпълнявам!
Благодаря на всички за помощта! Всичко работи перфектно в момента :)
шоп - майстор
вт дек 04, 2018 11:19 amvlampir написа:
Всичко работи перфектно в момента :)
Браво!
Може ли един въпрос?
Сигурно си много добре изолиран, защото на ток е най-скъпото отопление.
вт дек 04, 2018 11:21 amшоп написа:
вт дек 04, 2018 11:19 amvlampir написа:
Всичко работи перфектно в момента :)
Браво!
Може ли един въпрос?
Сигурно си много добре изолиран, защото на ток е най-скъпото отопление.
Разбира се.
Тухла, дървена дограма. Не е мое жилището за да инвестирам дългосрочно. Ползвам/х един airelec, ако стане критично. На мен по принцип не ми е студено, но на жените нали им е :)
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми с ел котле РТЕ 8 М" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: