Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Virtex - майстор
Явно ти пука след като продължаваш да пишеш.

Но не виждам смисъл да се обръща такава тема за това кой какво е правил в казармата. Ако толкова милееш за миналото - направи си тема.

Отговорил съм какво смятам може да се направи за конкретна част от изречението на preslav спрямо вижданията ми, които не включват милеене по отминали времена. Ако имаш още въпроси и забележки, може да се обърнеш чрез ЛС !
пон дек 03, 2018 9:31 pmVirtex написа:
Явно ти пука след като продължаваш да пишеш.

Но не виждам смисъл да се обръща такава тема за това кой какво е правил в казармата. Ако толкова милееш за миналото - направи си тема.

Отговорил съм какво смятам може да се направи за конкретна част от изречението на preslav спрямо вижданията ми, които не включват милеене по отминали времена. Ако имаш още въпроси и забележки, може да се обърнеш чрез ЛС !
Като правиш нещо, каквото и да е, прави го интелигентно, прави го по правилата човешки и правилно граматически да е!
Дай акъл, как да се предпазим от такива нещастия!
Аз ги дадох. И още някои.
Затрихте една хубава тема, Преслав я поде. Айде по полека!
Тука може без мен, може без теб, може без който и да е.
Поздрави мъжки!
fox_vt - майстор
Не е случка от казармата а от ученическите ми години за които е темата. Карай да върви все ми е тая цензурата какво засяга, все пак мъртвите не можеш ги върна но опит на живите можеш да дадеш но все тая.
пон дек 03, 2018 10:07 pmfox_vt написа:
Не е случка от казармата а от ученическите ми години за които е темата. Карай да върви все ми е тая цензурата какво засяга, все пак мъртвите не можеш ги върна но опит на живите можеш да дадеш но все тая.
Да Фокси, така е.
Във всеки един пост имаше нотка на възпитание. Не правете така у дома, на работа, в каз....опа, нея вече я няма. Ми събуха ни гащите, кък да ги кажа?!!!
Не получи ли възпитание там, Вирти? Не те ли направи Мъж?
preslav - майстор
Случката се разиграва някъде в София - не сме толкова близки с бащата, че да тръгна да го разпитвам какво и как. Информацията ми идва от агенцията (клю-клю де) - вероятно има неточности и изкривявания.
Камината е била "с някаква течност" - вероятно говорим за водна риза.
Момичето е с изгаряния от кръста надолу - вероятно е гръмнала ризата, пламъкът би изгорил лицето и (поне аз така си мисля).
Казвам всичко това не заради клюката, а с идеята да се сподели опит и да се има предвид от заинтересованите.
Да, темата е обща, тя е за всички съдове под налягане, които има в едно домакинство - не съм виждал, но съм чувал много истории за бойлери, тенджери под налягане, газови бутилки и т.н.
Не че съм се засилил, ама ако някой ден си сложа камина, няма да е с водна риза - човек трябва да се учи не само от собствените си грешки.
kozl - майстор
Некои затриха казармата, други спомените за казармата, а трети са затрили ТБ - то :?
Котли, бойлери, печки на секакво гориво всички тея са опасни уреди. Но колко от ползвателите оценяват опасността и на колко им се разминава, щото явно имат късмет или ангели пазители :?
Не трябва да пренебрегваме правилата за безопасност, но явно е, че редовно ги нарушаваме. А казармата бе приложна практика на простотия.
вт дек 04, 2018 7:53 amkozl написа:
...а трети са затрили ТБ - то :?
... А казармата бе приложна практика на простотия.
Аха, не беше за нежни душички. Все пак, трябва да има кадърни люде във всяка една сфера.
Козли, какво е ТБ?
Инак, котела ми се защитава от 2 предпазни клапана, но печката, дето скоро си я вързах, е само с един. Даже сработи веднъж, докато нямаше вързан ДТ и забравих да бодна щепсъла.
Ще слагам още един.
kozl - майстор
ТБ=Техника на Безопасност
jolobg - специалист
Жалко за изгубения млад живот!

Познавам хора, които се скръндзят за UPS на котела/камината, а карат джипове :? Без да гадая за конкретната случка, мога да добавя като възможна причина за подобни случаи и спряло ел. захранване, и съответно цирк. помпа.
Много хора в "БГ-то", протестират срещу строги закони и правила, но според мен инсталаторите и съответно фирмите, които продават потенциално опасни (при неспазване на "ТБ-то") продукти, трябва да подават "рапорт" до напр., сл. за пожарна безопасност по район за съответствието на инсталацията с изискванията за всякаква безопасност. Или пък сл. за пожарна или друга безопасност, да узаконява инсталацията. И който не иска да се харчи за UPS, предп. клапани и пр., да си купи духалки или да стои на студено. :axe:
Жоро Георгиев - специалист
пон дек 03, 2018 2:24 pmpreslav написа:
...нямам понятие защо не трябва да се пали преди пълното и изстиване...
Това ми напомня на един случай. В мое приятелско семейство имаше подобен инцидент, причинен от неправилна употреба на течност за разпалване. След първоначален не успешен опит за запалване на камината, съпругата пристъпва към втори опит. Напръсква обилно тлеещите вече дърва с течност за разпалване. Течността бързо се изпарява и при поднасяне на горяща клечка кибрит получилата се газовъздушна смес се взривява. За късмет се е отървала само с обгорена коса, уплаха и доста материални щети. Дали и тук не е такава причината?!?!

Тема "Скръбна вест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: