• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
Засега системата е супер. 108 лв. За миналият месец при 4 градуса средна темп. и експерименти :cool: Кефи ме модулацията. При зададена температура на водата на котела я държи докато достигне зададената темп. на стайния терморегулатор, след това намаля мощността сваля и температурата на водата и държи точ в точ стайната температура без никакви амплитуди . Работи на около 30-40 % от макс мощност като влезе в режим. Лазаре нормално ли е малка разлика на подаващата и връщащата вода. Като влезе в режим на поддръжка подаващата е 54 градуса , а връщащата 48 и то мерено с цифров термометър със сонда закрепена отвън на холендър... вътре би трябвало да е повече :? Поне 2-3 градуса предполагам. Оптималният старт все още не мога да го разбера. Тръгва когато си поиска без да се съобразява с зададения график.
п.п. сумата за миналия месец е без ползване на топла вода, за нея съм на трифазен проточен бойлер.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 07, 2018 12:03 ambai_bradyra написа:
Кефи ме модулацията. При зададена температура на водата на котела я държи докато достигне зададената темп. на стайния терморегулатор, след това намаля мощността сваля и температурата на водата и държи точ в точ стайната температура без никакви амплитуди . Работи на около 30-40 % от макс мощност като влезе в режим.
И мене много ме кефи, и много ме е яд, когато някой наруши тази симфония с он/оф регулатор, щото бил "уайрелес"! Ама то не са виновни клиентите като купуват, защото повечето за пръв път се сблъскват с тая материя, а тъпите търговци, дето продават, но изобщо не знаят за какво иде реч и не могат да консултират. Особено както напоследък полека-лека продажбите се изместват от малките инженерингови фирми, където има квалифицирани инженери-консултанти, към големите хипермаркети и онлайн търговци, където критерият за продажба е основно цената и няма кой да обясни работата с различните регулатори, както и работата без регулатор.
Колкото до работата с малко дТ - да нормално е и това се обуславя от 2 причини:
- ниските работни температури са предпоставка за по-малък топлообмен
- от постоянната работа радиаторът и средата около него са се наситили с топлина, което също предполага по-малък топлообмен. При стартиране на студена система дТ изибщо не е толкова ниско, сам знаеш.
bai_bradyra - специалист
Аз бях предварително "подкован" от форума и в голяма степен от твоите мнения и съвети тук :prayer: даже инсталатора беше много очуден от компетентността ми :lol: ...вторият инсталатор, първият беше отхвърлен след 10 минутен разговор :axe: И още едно въпросче към теб : при запалване вентилаторът за въздух издава едно дразнещо свистене за около 3-4мин., което впоследствие намалява и чат пат се появява вече едва доловимо. За уред който рекламират за супер тих мисля , че не е допустимо. Може ли да се смаже вентилатора или да викам гаранцията :cool:
Не мога да преценя за какво става въпрос, не съм усетил такова свистене, не знам на какво може да се дължи. Извикай сервиза да преценят.
bai_bradyra - специалист
Продължавам с въпросите: Циркулационната помпа е с пет положения:
0: Мощност на помпата пропорционално на
топлинната мощност
• 1: Константно налягане 150 mbar
• 2: Константно налягане 200 mbar
• 3: Константно налягане 250 mbar
• 4: Константно налягане 300 mbar

По заводски настройки е на 2. Няма ли да е по-добре положение 0 пропорционално според топлинната мощност?
Ако си навсякъде с термоглави - да.
Здравейте! Може ли да ми обясни някой разликата между двата модела 2300 и 7000 на Бош двукунтурни котели? Трябва да изберем един от двата, но не може да преценим кой. Става въпрос за апартамент и топлата вода ще е през котела. Също така се чудим дали да не сложим и подово за допълнителен комфорт. Иначе инсталацията е с радиатори.
Deec - помощник
[quote=bai_bradyra post_id=950234 time=1543865139 Да започна с въпросите:
1. Какво представлява фунцията "оптимален старт" на терморегулатора?

[/quote]

Здравей,

Цитат от интернет:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""Optimum Start е функция за самообучение, която непрекъснато следи работата на вашата лична отоплителна система за дома и използва тази информация, за да активира автоматично отоплението ви в точното време, необходимо за постигане на зададените от вас температури.

Той не изисква ангажираност на потребителя и реагира точно на всякакви промени, които засягат производителността на вашата отоплителна система. Така например, ако поставите нов двоен стъклопакет и вашият дом се затопли по-бързо от преди, Optimum Start автоматично ще разпознае промяната и ще забави активирането на отоплението до последното време, в което вашата отоплителна система трябва да постигне зададената температура при зададената температура време.

Тази усъвършенствана функция също така гарантира, че външните влияния, като например промените във времето, не оказват неблагоприятно влияние върху личния комфорт или използването на енергия, тъй като вашата отоплителна система винаги е оптимално контролирана за преобладаващите условия.

Казано по-просто, с Оптимален старт винаги можете да постигнете целевата си температура в целевото време и да използвате минималната енергия, необходима за постигане на вашите лични настройки
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" цццж""""""""""""""""""
И сега от мене по просто:
Задаваш програма за спалнята да бъде 20°С в 22.00часа.
1. Ако си включил optimum start - термоглавата ще включи изпреварващо, така че в 22.00 ще бъде точно 20°С. С течение на времето ще се самообучава точно с какво предварение да включи.
2. Ако не си включил optimum start - термоглавата ще включи точно в 22.00 за да започне отоплението и ще легнеш на студено.
  • 1
  • 2

Тема "Газов котел Bosch Condens 7000i W 20/24" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: