Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 24, 2018 10:45 pmburd написа:
...

Аз за това и питам за чугуна- ламарината се е пробила за 2 сезона, ако се кара така. Сега говорих с един пич- кара някакъв стар руски чугун 6та зима на 35гр с пелетни горелка...
Допълних си предното, ама и ти караш на автоматична.
Няма да се пробие, ако няма конденз.
Чел съм за 15 годищнш Дакони.
При 37 гр. запали днес горелката, че беше топло навън и изстина котела.
Никакъв конденз. С трипътен на 60 градуса съм.
Нали само за уЙкендите беше?!!! Кой ши ти кара котела на 35 градуса като та няма?
burd - специалист
пон дек 24, 2018 10:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 24, 2018 10:45 pmburd написа:
...

Аз за това и питам за чугуна- ламарината се е пробила за 2 сезона, ако се кара така. Сега говорих с един пич- кара някакъв стар руски чугун 6та зима на 35гр с пелетни горелка...
Допълних си предното, ама и ти караш на автоматична.
Няма да се пробие, ако няма конденз.
Чел съм за 15 годищнш Дакони.
При 37 гр. запали днес горелката, че беше топло навън и изстина котела.
Никакъв конденз. С трипътен на 60 градуса съм.
Нали само за уЙкендите беше?!!! Кой ши ти кара котела на 35 градуса като та няма?
Са видях- мерси за допълнението. Нещо да кажеш за Видариус-а и тези от негово поколение чугуни ? Ако има някой нередно код ще е супер. Все пак ме блазни идеята 600 за котел и готина горелка. Примерно тая на Дефро. Колко да е неефективен тоя чайник. За следващите 10-15 години едни 15% преразход не ме плашат толкова.
Ясно, темата стана локум. За мен вече няма казус. Той е само в твоята глава. Аз съм до тука.
speka_rs - майстор
И аз ще кажа, че Грейкото е друг тип котел. Втория и третия ход са му огнетръбни, което му помага да вземе доста сериозно количество топлина от изгорелите газове. Така че Грейкото си заслужава всяка една стотинка в повече дадени за него.
шоп - майстор
За вилата си вземи Виадрус или подобен чугунен секционен котел. И по 250-300 лв се намират.
В системата налей антифриз и не го мисли замръзването. Не може да разчиташ, че една седмица тока няма да спре, интернета също или горелката няма да блокира и даде грешка :idea:
Тогава какво правим с модерните технологии!

Пък когато си там ако искаш на дърва го карай, ако искаш с универсалната горелка.

Подовото за вила също е малко под въпрос с неговата инертност. Аз бих заложил на радиатори и поне един два конвектора за ударно затопляне.

Успехи!
burd - специалист
Здравейте отново.
Мисловния ми процес не е спирал.
Основното е,че няма да се ползва постоянно.

Някой да е чувал нещо за тази фирма :
https://www.alo.bg/5753431

Не управлява но, ама то за тия пари дано поне запалка да си има 😂
LazarGanev - "Велик майстор"
Каква запалка бе човек, да не мислиш, че в тая цена влиза и горелка :-D
burd - специалист
Не, на тяхната.
Идеята е дали ги е чувал някой, не да се окажат парашутисти и утре да страдам,че няма части или не могат да покрият сервиза...
Ясно е,че горелката не влиза.

Горелката е 1900лв и е 7-35 , като всичко й е опция.
Сори за спама- няма да е тоя.

Някой да ме ориентира,понеже нещата отиват към поръчване на горелка от Полша, евентуално, какво да гледам при избора на котел ? Ходове, устройство... Май..та й на горелката, на тоя етап
Ти ко ся, оглеждаш са за евтинко, па та сърби чи никой ги ни чувал?
Ми давай, бъди пръв! Купувай и пиши ревюта или плачи тихо!
Ни та бъзикам, ма темата ти, от последните няколко твои поста, тръгна на сапунка.
Че и питанка имаш поне със запалка да са. Страшен си. Не ги знам, ама отговорно ти заявявам, че имат. Ти не си по прост от мене. Ко са прайш тогас?
Неска един колега ма пита за акумулатор.
–Зареждам го, ма не пали следобед.
–Пали го сутрин!
–Следобед прибирам жената.
–Прибирай я с нов акумулатор!
–Какъв?
–Ползвам само Бош /Варта/ и нямам проблем.
–Аааа, тея мноо скъпи. Нещо по...
–С нещо по, понякога ше си на сухо.
–Ма моя е от серията Голд на.....дали не....???
–Не, освен това свърши за 3 години.
То има и други хубави, ама не съм ги ползвал, само съм чувал и затуй за тях си мълча.

Грейко комплект, евентуално Бош с Грейко. Туй то.

А, сори! Докато пиша си отфърчал за Полша.
burd - специалист
Минавам на тоя етап често от там и не ми е проблем. На тоя етап ми трябва нещо просто , пък дали за 10 дена ще изгори още чувал пелети не е страшно. И без това след 10г ще е за коша, ако не е чугун. Не,че и той не гние...

Може и да е Грейко надокрай. Гледам сте доволни.

Тема "Видариус, Дефро или Грейко ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: