Най - вълнуващия въпрос зимно време.
speka_rs - майстор
Колежке кажи от къде си, може някой колега да мине и да даде акъл и да се оправите със свой сили и средства ?
Ето я и снимката 😊
От всички радиатори капе от едно и също място (където съм си сложила пръста), там където радиатора се хваща за тръбата в стената.
Не съм публикувала темата, за да се
смеем дружно колко е смотан мъжа ми.
Той откача радиаторите вече сто пъти и добавя едни тънички гумени уплътнения, ама явно няма да стане така...
Ако е за натягане, той и това направи затегна ги, ама не е и то това.
Като нагрее добре тръбата и се разшири всичко е ток, ама изгасне ли парното.... не е за приказки.

Прикачен файл

IMG_20181230_223635-1560x2080.jpg
fbr - майстор
+1 Сменете адаптора. Ползвайте от тия неразглобяемите, че с това огъване на тръбата в близост до адаптора уплътненията не вършат работа. Но, ще се наложи да отрежете част от тръбата, за да изхвърлите вече смачканата част от тръбата. А дали ще има аванс тръбата или трябва да се удължи е въпрос на конкретика на място.
Изображение
live1102 - специалист
+1 подмяна на адапторите. Обаче ако всичките тръби са оставени с такава дължина ми мирише на къртене и наставяне на тръбата:( Най-хубаво е да извикате компетентен човек за оглед на място и ако се налага разкъртване, по-добре отложете подмяната за пролетта.
djogobg - специалист
А парното на какво налягане ви работи?
6osi6 - майстор
Може да стане и без къртене, ако старите адаптори не са много пренатягани.
Адапторът от линка е с два гумени пръстена и по-дълъг от тези на снимката, в частта която влиза в тръбата.
Като се разглоби старият адаптор, в отвора на частта която остава в тръбата се вкарва отвертка звезда и с къгово движение се разхлабва от хватката на тръбата. След това се вади с клещи, без да се реже тръбата.
Преди смяна трябва да се провери дали резбата на новия адаптор съвпада с тази на термовентила.

Ако тече само от страната на термовентилите, а долу - сектетните са сухи, това може да е от разлика в диаметрите на адапторите и вентилите.
sokolov.91 - майстор
Аз като гледам снимката на жената и ми се струва, че е показала мястото на теча между трмовинтила и фитинга, а не между фитинга и тръбата. Ако съм прав не е ли по-лесно да мотне малко тефлон на термовинтила и да пробва. Нищо не и коства. Ако се оправи с една ролка тефлон ще си реши проблема без къртене и смяна на фитинги с неясен краен резултат.
Благодаря на всички ви за подробното описане.
Предавам всичко на мъжа ми и ще пробваме да видим.
По въпроса са тефлоновата лента - мисля, че слагахме такава, но нямаше ефект.
Ако правилно разбирам може и сами да сме влошили нещата като мъжа ми е затягал няколко пъти радиаторите и да ги е презатегнал така ли е?
6osi6 - майстор
чет яну 03, 2019 1:37 pmantonina_dm написа:
... е затягал няколко пъти радиаторите и да ги е презатегнал така ли е?
Може, само ако е перфорирал търбата от пренатягане.
Най-често металният пръсен, който е в средата на снимката - горе, се изкривява от много зстягане и не може да притегне тръбата около адаптора.
Трябва да пробваш с нов и друг модел.

Тема "Радиаторите капят, когато парното не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: