пет яну 04, 2019 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа: Комбинираният котел как се управляваше?В смисъл..?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
67 мнения в "Температура на газов котел"
sokolov.91
- майстор
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет яну 04, 2019 6:48 pmsokolov.91 написа:Соколе, не питам тебе бе.пет яну 04, 2019 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа: Комбинираният котел как се управляваше?В смисъл..?
Инак наздраве!....на теб спецеално.
sokolov.91
- майстор
пет яну 04, 2019 7:03 pmТрифон П.Трифонов написа:Ох... наздраве, наздраве. Сефте пия от 6 дена насам. И новата година посрещнах на вода... Да ме ожали човекпет яну 04, 2019 6:48 pmsokolov.91 написа:Соколе, не питам тебе бе.пет яну 04, 2019 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа: Комбинираният котел как се управляваше?В смисъл..?
Инак наздраве!....на теб спецеално.

Трифон П.Трифонов
- майстор
пет яну 04, 2019 7:09 pmsokolov.91 написа:На хапчета ли беше?пет яну 04, 2019 7:03 pmТрифон П.Трифонов написа:Ох... наздраве, наздраве. Сефте пия от 6 дена насам. И новата година посрещнах на вода... Да ме ожали човекпет яну 04, 2019 6:48 pmsokolov.91 написа:Соколе, не питам тебе бе.
В смисъл..?
Инак наздраве!....на теб спецеално.![]()
Да помислиш с мен.
Питам се, старият котел ако е имал да си гони температура по вода, а стаите по термоглави, стайния му е виновен, както предположи Ти.
Просто трябва да му направи кореция, на сензора, ако е възможно, да го премести или просто да му даде газ. Котела да си го върне на 50, а ако не стига- нагоре.
sokolov.91
- майстор
пет яну 04, 2019 7:18 pmТрифон П.Трифонов написа:Бъбречна криза на 29-ти и в спешното. После антибиотик.пет яну 04, 2019 7:09 pmsokolov.91 написа:На хапчета ли беше?пет яну 04, 2019 7:03 pmТрифон П.Трифонов написа:Ох... наздраве, наздраве. Сефте пия от 6 дена насам. И новата година посрещнах на вода... Да ме ожали човек
Соколе, не питам тебе бе.
Инак наздраве!....на теб спецеално.![]()
Да помислиш с мен.
Питам се, старият котел ако е имал да си гони температура по вода, а стаите по термоглави, стайния му е виновен, както предположи Ти.
Просто трябва да му направи кореция, на сензора, ако е възможно, да го премести или просто да му даде газ. Котела да си го върне на 50, а ако не стига- нагоре.
По темата... и аз за най-лесно това му казах да направи на питащия.

adrian_r_petrov
- специалист
Старият бе със стаен термостат също, но ми прави впечатление че дебита на помпата бе по силен. Ще изчакам до понеделник да дойдат от сервиза да го пренастройват като ще им кажа да увеличат дебита на помпата и дано се оправи.
Притесняма ме това че не достига зададенато температура на термостата и харчи повече според мен. Ваще достигат ли температурата която сте задали?
Притесняма ме това че не достига зададенато температура на термостата и харчи повече според мен. Ваще достигат ли температурата която сте задали?
sokolov.91
- майстор
пет яну 04, 2019 11:42 pmadrian_r_petrov написа: Старият бе със стаен термостат също, но ми прави впечатление че дебита на помпата бе по силен. Ще изчакам до понеделник да дойдат от сервиза да го пренастройват като ще им кажа да увеличат дебита на помпата и дано се оправи.Ама ти направи ли това дето ти казах? Не нали. Каза ли ми с какъв стаен си? Пак не. Какво има да ги чакаш до Понеделник? Отвори предния капак на котела, помпата е лесно достъпна. Щом те съмнява дебита (едва ли теб те съмнява или по-скоро се хвана за едно от мненията) и я сложи на по-висока степен, ако има на къде. То само с писане не става. Трябва си ръчкане. Ако те е страх да ръчкаш - ръчка друг, който едва ли разбира много повече от тебе и още по-малко му пука какво ти е на тебе терзанието.
adrian_r_petrov
- специалист
съб яну 05, 2019 12:19 amsokolov.91 написа:Стайния термостат е TYBOX а котела е на imergas vitrix major tt 24 erp, направих нещато които каза- нямо ефект. Помпата не е достъпна, като се настроива през котела по някаква делтапет яну 04, 2019 11:42 pmadrian_r_petrov написа: Старият бе със стаен термостат също, но ми прави впечатление че дебита на помпата бе по силен. Ще изчакам до понеделник да дойдат от сервиза да го пренастройват като ще им кажа да увеличат дебита на помпата и дано се оправи.Ама ти направи ли това дето ти казах? Не нали. Каза ли ми с какъв стаен си? Пак не. Какво има да ги чакаш до Понеделник? Отвори предния капак на котела, помпата е лесно достъпна. Щом те съмнява дебита (едва ли теб те съмнява или по-скоро се хвана за едно от мненията) и я сложи на по-висока степен, ако има на къде. То само с писане не става. Трябва си ръчкане. Ако те е страх да ръчкаш - ръчка друг, който едва ли разбира много повече от тебе и още по-малко му пука какво ти е на тебе терзанието.

sokolov.91
- майстор
съб яну 05, 2019 12:51 amadrian_r_petrov написа:Е айде са не била достъпна помпата. Трябва да си доста тъп, че да не можеш да отвориш лицево един газов котел. Нали имаш книжка на котела? Ми прочети я де. Виж как се отваря котела, ако с очите си не виждаш как да го отвориш. В сервизните книжки е обяснено всичко като за три годишно дете. Аз на мойта дъщеря ако и дам една отвертка ще пръсне моя котел, ти голям мъж не можеш да стигнеш до помпата.съб яну 05, 2019 12:19 amsokolov.91 написа:Стайния термостат е TYBOX а котела е на imergas vitrix major tt 24 erp, направих нещато които каза- нямо ефект. Помпата не е достъпна, като се настроива през котела по някаква делтапет яну 04, 2019 11:42 pmadrian_r_petrov написа: Старият бе със стаен термостат също, но ми прави впечатление че дебита на помпата бе по силен. Ще изчакам до понеделник да дойдат от сервиза да го пренастройват като ще им кажа да увеличат дебита на помпата и дано се оправи.Ама ти направи ли това дето ти казах? Не нали. Каза ли ми с какъв стаен си? Пак не. Какво има да ги чакаш до Понеделник? Отвори предния капак на котела, помпата е лесно достъпна. Щом те съмнява дебита (едва ли теб те съмнява или по-скоро се хвана за едно от мненията) и я сложи на по-висока степен, ако има на къде. То само с писане не става. Трябва си ръчкане. Ако те е страх да ръчкаш - ръчка друг, който едва ли разбира много повече от тебе и още по-малко му пука какво ти е на тебе терзанието.
Притесняма ме това че не достига зададенато температура на термостата и харчи повече според мен. Ваще достигат ли температурата която сте задали?![]()
![]()
А относно тоя терморегулатор... супер тъпо изхарчени 150лв. По-добре си поръчай един външен датчик за 20 кинта поне да има нещо оригинално, което да ти управлява котела.
П.С. До сега ти четох книжката на котела. Излиза, че помпата ти е Grundfos UMP3. Не, че не може директно от самата помпа да я дадеш на макс и то постоянно, но може и от сервизното меню на котела да си поиграеш и пак да я накараш да работи постоянно на макс.
Да ти казвам ли как да влезеш в сервизното меню на котела и как да накараш помпата да работи на макс или ще се опиташ сам?
И друго да ти кажа... Нали казваш, че преди със стария котел на 60° на водата е било лудница в стаите? Махни тоя тъп стаен регулатор и си настрой водата на подаване към радиаторите на 60° и първо пробвай така какъв ще е резултата, после барникай помпата. Да ти казвам ли и това как да стане или и това ще прочетеш в книжката?
И последен П.С. Понеже още ти чета книжката на котела, гледам, че има някакъв тъп байпас между топлата и студената вода за радиаторите. Пише, че котела излиза заводско с отворен докрай байпас. Аз нещо не виждам смисъл в това и си мисля, че май е най добре от там да започнеш. Дават го тоя байпас, че се намира под помпата долу в дясно и се регулира с права отвертка. Обратно на часовниковата стрелка се затваря. Та пробвай първо това. Затвори го тоя байпас до край, нагласи водата на 60° и дай стайния на 30° и гледай какво ще стане.
Тема "Температура на газов котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература