• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
пет апр 12, 2019 10:20 pmadrian_r_petrov написа:
Здравейте, имам монтиран двуконтурен газов котел на имер газ, майор 24 кв с 28 кв на БГВ. Въпроса ми е дали може да се пренастрой и свърже котела с бойлер със серпентина?може, но бойлера трябва да е с мощна серпентина, по елегантния начин е с конвенционален бойлер, помпа и обратна тръба от изхода на бойлера до входа за студена БГВ на котела. Помпата се свързва на мястото на нагревателя на бойлера, и като се охлади бойлера, се включва помпата и се загрява от котела. Питам тъй като котела е в мазето а догато дойде топлата вода до втория етаж на къщата минава.... Сумати време. И другия ми въпрос е кой от двата начина за топла вода е по икономичен от към газ?трудно е да се каже, щото зависи от конкретния случай. При чести краткотрайни пускания, варианта с бойлер е по-икономичен, колкото по редки и дълготрайни стават пусканията, толкова без бойлер става по-икономичен режим.
Последна промяна от fbr на съб апр 13, 2019 11:17 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:wink: Едно Делимано ще реши проблема .
съб апр 13, 2019 10:54 amfbr написа:
съб апр 13, 2019 9:56 amtorbalan написа:

И за какво точно ще му трябва още една помпа?
Щото у дома е точно така. Топлообменника за БГВ е в мазата, от там водата отида до бойлера на втория етаж и от бойлера - в мивките и душовете в баните. И съвсем няма втора помпа.

И като се охлади бойлера, как се загрява, като топлообменика е в мазата.
Датчика за поток, на Юнгата, пали горелката и подгрява водата която постъпва в обемния бойлер.

Соколов, ши са напъвам, ама обмислям и новото поколение на Wolf.
Което и да е, ще е с приложението, та ши има изпъкнали вени.
Накичил съм вече две "умни " глави и стаен, през приложение за андроид. Контрола е у жоба.
Много удобно.
Филматори, ......винаги уникален.
fbr - майстор
съб апр 13, 2019 11:20 amТрифон П.Трифонов написа:
Датчика за поток, на Юнгата, пали горелката и подгрява водата която постъпва в обемния бойлер.

Котела си има датчик поток. Виж, ако търсиш място на датчика на старата ти Юнга е друга работа.
съб апр 13, 2019 11:25 amfbr написа:
съб апр 13, 2019 11:20 amТрифон П.Трифонов написа:

Котела си има датчик поток. Виж, ако търсиш място на датчика на старата ти Юнга е друга работа.
E стига де, редактира си предното мнение, в което пита......;

–"И като се охлади бойлера, как се загрява, като топлообменика е в мазата." – сега вече знаеш.

Този цитат си махнал, но го има в моето мнение, където не можеш да триеш.
Под Юнга имам в предвид газовия котел, не е ли ясно?
Освен това давам мнение, нищо не търся, нямам Юнга отдавна.
fbr - майстор
Кое съм редактирал, я гледай хубаво. Превземаш се понякога.
Последна промяна от fbr на съб апр 13, 2019 11:49 am, променено общо 1 път.
съб апр 13, 2019 11:46 amfbr написа:
Кое съм редактирал, я гледай хубаво.
viewtopic.php?f=10&t=61976&p=972935&sid ... 31#p972928
В 10.12 е постнато мнение
viewtopic.php?f=10&t=61976&p=972938&sid ... 31#p972931

В 10.17 е заменено с настоящото.
съб апр 13, 2019 11:50 amfbr написа:
viewtopic.php?f=10&t=61976#p972926
Опа, прав си, там си е. Извинявам се, помислих, че си го заменил!
Не са превземам бре, помислих редактираното за онова от предната страница.
Общо взето има начин, но си е замазване на грешката, да се купува двукунтурен при подобно жилище.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб апр 13, 2019 12:09 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
съб апр 13, 2019 10:56 amsokolov.91 написа:
...
Аз не съм много в час...
Напълно съм съгласен с теб!
съб апр 13, 2019 10:54 amfbr написа:
...
И като се охлади бойлера, как се загрява, като топлообменика е в мазата.
По-горе писах. Топлата вода, която сега ползва и не му се чака да се източи студената се подава на входа на бойлера. Кое не е ясно?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Свързване на бойлер към двуконтурен газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: