• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
вт авг 27, 2019 7:29 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дървесни пелети, с по лошо качество, са по проблемни със шлаката си, от слънчогледовите, с пепелта си.
Не е необходимо да се чисти котела всеки ден, щом гори прашливи пелети.
Местиш ръчката нагоре- надолу ежедневно и само изхвърляш пепелника.
Котела чистиш основно на две седмици или месец.
Няма вариант, пелетно съоражение да не се наобикаля. поне през ден.
Значи на 2 тона изгорели на месец чистя 2 пъти месечно основно, т.е. отварям котела 2 пъти в месеца. Само зареждам бункера и това е. Но цената на това удоволствие ми излиза през носа...пелети 550+ за тон.
k_garchev - специалист
В крайна сметка към какъв хубав котел ще ме насочите,който ще посещавам по-рядко?Имам бункер който събира 500кг.Дори и на новия Котел да му е вграден бункера ще го модифицирам да си дърпа от сегашния.Да кажем че бих отделил до 9-10000лв за котел.
вт авг 27, 2019 8:12 pmk_garchev написа:
В крайна сметка към какъв хубав котел ще ме насочите,който ще посещавам по-рядко?...
Аз няма да ти търся котел, нито колегата със следващото мнение, щото и от първа ръка не можем да дадем мнение.
Гледай да е;
- реномиран производител- име.
- добри отзиви, в нета, но не само у нас.
- ламбда контрол.

Показаният пелетматик на мен ми хареса. Някога са влюбих и в един Харгаснер, ама за кратко, само докато му прочета докрай етикета.

- и да ти е по джоба.
Амин!
k_garchev - специалист
Благодаря за отговора.А от трите,които са в първото мнение,кой според теб е най-хубав?Ясно ми е че няма как да дадеш мнение от първа ръка,но просто само мнение спрямо характеристиките им.
andy_forresite - майстор
Не се дава мнение за толкова скъп котел просто така. От много време следя този подфорум и се сещам за един Extraflame в коридора на апартамент. Човекът беше много доволен. Пиша "беше" защото не е писал отдавна. Една функция му липсваше, но не помня каква. Съфорумник продава такива котли и му беше отговорено от него, че въпросният модел не бил предвиден за това.
Не съм сигурен дали като му забучиш шнек няма да има проблем с гаранцията.
Помня един случай с дефро агро уни. Там имаше недобри отзиви.
Според мен това са много пари за подобно съоръжение. Ние от форума масово сме с котли и горелки от 2 до 5 хиляди лева. В масовия случай слагат горелка на каквото котел има в котелното плюс някаква доработка. За 10 бона може да се направи термопомпа с подово и конвектори. Е, сигурно ще се додаде лев, но няма да се дебне пазара на пелети, да се чудиш ще има ли проблем с горенето, да чистиш пепел, да мъкнеш чували, да шомполираш комин и тн. Просто не мисля че си заслужава този голям разход за този начин за отопление, независимо колко е важно то за нашите географски ширини.
k_garchev - специалист
Интересувах се и от термопомпи.Идва човек и гледа.Всичко друго е изградено вече и няма как да сложа подово.Каза ми,че за да работи термопомпата с радиатори трябва да добавя доста глидери към сегашните.Имаше и друг вариант,но ще трябва и друго отопление,когато термопомпата няма да може да с ихааа.За това се отказах.И цената беше по две спрямо това което съм решил да вложа.
шоп - майстор
ср авг 28, 2019 12:33 amk_garchev написа:
Каза ми,че за да работи термопомпата с радиатори трябва да добавя доста глидери към сегашните
Или радиаторите да ги смениш с конвектори.
ср авг 28, 2019 8:06 amшоп написа:
ср авг 28, 2019 12:33 amk_garchev написа:
Каза ми,че за да работи термопомпата с радиатори трябва да добавя доста глидери към сегашните
Или радиаторите да ги смениш с конвектори.
Точно. То е грехота да не го направи и да не може да ползва охлаждането.
Дали, не е по добре, към радиаторите да добави конвектори?
Така ще може по бързо да стопля, да се ползва от комфорта на радиаторното отопление, както и охлаждане, през лятото.
k_garchev - специалист
Не ми се изхвърлят радиаторите,при положение,че вече са монтирани!
morfei1 - специалист
Гледай да се обслужва лесно, да е съобразен с инсталацията и помещенията (къщата и т.н.т) то май под мин. 5Kw/h трудно се намират. Да имаш достъп до сервизното меню и информация кое как става, защото колкото и да са еднакви като принцип на работа и прости системи хубаво е да е обяснено в упътване пък и от позващи, за да можеш да си я нагласиш според твоите нужди доколкото е възможно.

Кеф цена няма, но еднакво в Неделя ще чистиш котел за 10 бона и котел за 3.5бона. Умиране има отърване няма.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Избор на пелетен котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: