• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
Да кажа само, че налягането си остана 3,2 атмосфери и най-вероятно е паднало заради температурата. Иначе манометъра се включва към изходящия холендър на разходомера и се надува до крановете за печката и котела...
LazarGanev - "Велик майстор"
вт сеп 24, 2019 9:08 amESPACE написа:

Това е странно. При нас надзора на Овергаз иска надуването да става от таблото. Надуваш от изход разходомер до кран под котел. Манометъра стои в таблото под налягане, надзора си го следи когато и колкото иска.
Какво реално правите, затапвате при холендъра на изход разходомер и надувате през гъвкавата връзка под котела ли?
Първо - не съм длъжен да работя с надзора на Овергаз, освен в случаите, когато съм подизпълнител
Второ - дори и да работя с техен надзор, той не може да си измисля правила и да казва от коя точка да се надува. Ако ми изчезне измервателната арматура от улицата, той ще ми я плати ли?
Трето - откъм котела е много по-лесно и удобно да се надува и следи
Четвърто - при надуване с налягане 100 (сто) пъти повече от работното, няма нужда да се чака със дни и седмици, за да се установи, че няма теч. Всеки надзор си има собствена технология, но обикновено половин-един час, докато се оформят и подпишат документите е предостатъчен. Някой пък взима телефона на клиента, за да му се обади на другия ден и да пита за налягането.
  • 1
  • 2

Тема "Надуване на тръба за газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: