• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср ное 04, 2020 1:45 pmnokoniko написа:
Да размърдан темата малко. Има ли вече монтирани такива котли. Да споделят бива ли ги. Хвърлил съм око на 20 киловатовия, но за следващата зима та по отрано да се подготвя. :partyman:
Гледам- не ги карат много тука. Какво гориво си склонен да платиш?

Повдигането на темата ми подсказва, че
чет окт 31, 2019 9:53 pmRadoslaw написа:
...българия...
се пише с Б! Задължително!
nokoniko - специалист
ср ное 04, 2020 2:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Да размърдан темата малко. Има ли вече монтирани такива котли. Да споделят бива ли ги. Хвърлил съм око на 20 киловатовия, но за следващата зима та по отрано да се подготвя. :partyman:
Гледам- не ги карат много тука. Какво гориво си склонен да платиш?

Горивото си е - пелети/чамови/. Може би не ги "карат много" защото цената е около 4500, но ми се виждат доста добре, но някой ако го ползва или е монтирал да сподели за какво иде реч... :?
tom777 - напреднал
Здравей,
Миналата есен закупих 30кВ модел. Къщата е на 2 етажа и около 200м2, но се отоплява само единия етаж. Там живеят родителите ми. За миналата зима разхода е 5 тона. Има монтирани термоглави на почти всички радиатори, настроени на 22..23 градуса. 5 см изолация на къщата в северна България. Прозорците са доста големи.
Първото нещо което ме смути, е че горелката не е монтирана на капака а директно към тялото което може да е проблем. Използваме нискокалорични слънчогледови пелети. Чистят на семица или през 10 дена. Миналата зима не са имали никакви проблеми и са много доволни. Тази година се отоплява и част от втория етаж. Работи си безпроблемно, поне за сега. Контролера е на Plum, работи във Fuzzy logic режим. Доволен съм, понеже имам приятели с други модели и са постоянно в котелното:). По-рано бях на Виадрус и няма база за сравнение.
nokoniko - специалист
ср ное 04, 2020 5:35 pmfilmatoplo написа:
:) http://daricclima.bg/ufiles/2/2018/11/4 ... RATHON.pdf
Да това вече го прочетох доста задълбочено, но информация от извора е безценна. :partyman:
filmatoplo - майстор
Горелката е доста сложна ,иска поддържане и чистене за да работи безпроблемно.
nokoniko - специалист
ср ное 04, 2020 7:03 pmfilmatoplo написа:
Пише, че е самопочистваща се....или е само търговски номерца. :?
filmatoplo - майстор
Е на седмица две ,спираш и почистваш основно .
tom777 - напреднал
ср ное 04, 2020 7:57 pmnokoniko написа:
ср ное 04, 2020 7:03 pmfilmatoplo написа:
Пише, че е самопочистваща се....или е само търговски номерца. :?
Май си е, понеже у нас никой не е чистил. То е доста сложно, трябва да свалиш горелката. Почистват само водната риза и пепелта под горелката.
filmatoplo - майстор
Колкото е по голям джипа ,по дълеко ще вървиш пеша за трактор . :)
Последна промяна от filmatoplo на ср ное 04, 2020 8:29 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "PELLETHERM MARATHON" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: