Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burd - специалист
Екстра е станало. Иначе лентата може да ковеш, аз лично за това ползвах стереопор 1см. С пирончетата и газ.
А тръбата как ще я слагаш? Не вярвам да купуваш подложки.
Класиката е мрежа, армировъчна. Дебели само нея да държат , от тия за топло изолацията, тръбата на свински опашки и отгоре още една мрежа. И оградна става, ама е по неудобна за рязане.
1115 - специалист
Да, ще правя класическата схема с мрежа и свински опашки. Сега, след като наредя всичката топлоизолация ще сложа отгоре найлон. Мисля да ползвам първичен 100 микрона. Как мислите?
Очертава се проблем с мрежата -- няма налична на едно място ф4 10х10 и ф4 15х15, даже втората май никъде я няма.
По проект обаче имам 3 стъпки на тръбата.
И най-важното да попитам - трябва ли втора мрежа над тръбата?
Не ли по-добре да сложа фибри в замазката, която мисля да я прави фирма с машина.
Четох, че най-добре била калциево сулфатна замазка, но не съм милионер.
шоп - майстор
Калциево сулфатната е хубава, че има по-голям % топлопроводимост, но наистина е скъпа.

Относно мрежа или фибри над тръбите, досега винаги над тръбите съм слагал тънка мрежа за замазки. 2000х1000 размер, ф2мм и око 50х50 поцинкована. Само наслагана над тръбите с малко презастъпване и без връзване с тел.
Даже не я слагам аз, а майсторите, когато правят замазката си я слагат парче по парче за да не им пречи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Споменавам го само защото има такъв лаф, че една лъжа повторена 100 пъти става истина - да остане някой четящ с грешно впечатление, че такова изпълнение - захващане на тръбата със свински опашки за някаква мрежа е "класическо изпълнение" :-D . Има поне 4-5 класически изпълнения, но това не е сред тях. А иначе нито найлонът е задължителен елемент, нито мрежата, пък да не говорим за 2 мрежи. За такива елементи не се споменава в никой учебник :cool: . Не знам дали ще помогнат, а със сигурност може да навредят, но пък всеки е свободен да прилага творчество, особено щом той е инвеститора.
1115 - специалист
пон май 11, 2020 11:12 amLazarGanev написа:
Споменавам го само защото има такъв лаф, че една лъжа повторена 100 пъти става истина - да остане някой четящ с грешно впечатление, че такова изпълнение - захващане на тръбата със свински опашки за някаква мрежа е "класическо изпълнение" :-D . Има поне 4-5 класически изпълнения, но това не е сред тях. А иначе нито найлонът е задължителен елемент, нито мрежата, пък да не говорим за 2 мрежи. За такива елементи не се споменава в никой учебник :cool: . Не знам дали ще помогнат, а със сигурност може да навредят, но пък всеки е свободен да прилага творчество, особено щом той е инвеститора.
В написаното от мен не се забелязва, но в "класически метод" има ирония.
Това е метода на сиромаха.
Ако можеш да предложиш друг "сиромашки" метод ще се радвам.
И на мен ми се ще да ползвам такер със скоби, но пропуснах шанса си да придобия, а също така и подложка с "пъпки" искам да сложа, но не е по джоба ми вече.
Да де, щото си я прикрил иронията и не се забелязва, та не всеки ще я усети :) . Такер плочата е почти на цената на фибрана - например 3см такерплоча отговаря по цена на 5см фибран. Но ти вече си имаш изолация, няма какво да говорим. Иначе търговците не дават ли назаем/под наем? Мисля, че ако си купиш от някой плочите и тръбата, ще откаже да ти даде такер да си свършиш работа. Аз бих дал на драго сърце, макар че двата такера постоянно се ползват.
1115 - специалист
А какво мислите ако сложа подложка с алуминиево фолио вместо найлон?
Ще има ли полза от нея.
1115 - специалист
Лазаре,
мисля да мина без мрежа. Ще ползвам такер със скоби.
Как мислите, при това положение нужна ли е някаква мрежа за армиране на замазката или да карам без нея. В проспекти на овентроп, упонори рехау не съм срещал мрежа.
Никъде не пише за мрежа, слагаш фибри и това е. При мен също е без мрежа, даже и без фибри - мазачите ме изиграха :-D
шоп - майстор
пет май 15, 2020 7:43 pm1115 написа:
Ще ползвам такер със скоби.
Скобите държат сравнително добре във фибран. При твоя случай се опасявам, че ще си скъсаш нервите.

Тема "Моята отоплителна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: