Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон юни 01, 2020 12:56 amspeka_rs написа:
Аз бих препоръчал 30 кВт Грейко, и като разберете че са ви много лесно горелката става 20 кВт.
За цялостата система ще трябват и някакви чертежи (схема на бял лист също върши работа) на разпределението на стаите, че кристалното ми кълбо нищо не ми казва.
Аз мисля, че в случая е по-добре да се плати за един ОВК проект от порядъка на 500лв, тъй като според мен ще е някъде на границата между 20 и 30кВт и първото ми се струва по-вероятно. А пък ако дойде малък 20кВт, лесно става на 30кВт. Специално при Грейко е по-добра комбинацията по-малък котел с по-голяма горелка, отколкото обратно, тъй като котлите са преоразмерени до максимум, до границата на конденза.
vasko83 - помощник
две фирми идваха гледаха къщата и смятяха и правеха проекти и двете казаха че сме за 50 кw котел а втората ни прапорача 50 кw котел с поголямо садържание на вода този на Тангра бил с 320 л вода нещо като буферен съд и бил по ефективен от другите който събират по 90 л в котлето ,а на първата ето какво изписаха
Прикачен файл:
Screenshot_20200601-100232_Gallery.jpg
vasko83 - помощник
пон юни 01, 2020 10:03 amvasko83 написа:
две фирми идваха гледаха къщата и смятяха и правеха проекти и двете казаха че сме за 50 кw котел а втората ни прапорача 50 кw котел с поголямо садържание на вода този на Тангра бил с 320 л вода нещо като буферен съд и бил по ефективен от другите който събират по 90 л в котлето ,а на първата ето какво изписаха Screenshot_20200601-100232_Gallery.jpg
котлето в офертата е някойси модел на бурнит това знаем но не и кой модел
speka_rs - майстор
пон юни 01, 2020 10:06 amvasko83 написа:

котлето в офертата е някойси модел на бурнит това знаем но не и кой модел
Така и не каза какви пелети смяташ да гориш.
50 кВт котел са много сериозно нещо. Максимума за теб е 30 кВт, говорим че и със 20 може да се оправяш.
bobivg - специалист
Нещо не схващам.
Оферирали са радиатори, грубо около 20kW, а котела 50kW.
:-D
Тъй де. Хубаво е направил, като се е регистрирал тук.
Това, че са идвали фирми, е просто безплатна консултация, с оферта.
Не са правили ОВК проект, както препоръчва Лазар.
Васко да чете повечко! Така ще му се изяснят някои неща.
vasko83 - помощник
пон юни 01, 2020 12:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
тази къща се намира в Дупница и за този проект мисля че няма такава фирма тук ,за пелетите незнам среден клас някакви дали от иглолистна или широколистна дървесина имали значени е незнаем досега несме имали този тип отопление и да това се допитваме зада нени сложат нещо което нени върши работа и не е полезно а струва много пари
vasko83 - помощник
пон юни 01, 2020 1:04 pmvasko83 написа:
тизи радиатори са за двата етажа защото засега само те щесе използват а третия само ще бъде монтирана исталацията но без радиаторите и сигорно смятат и боилера който ще отоплява котлето но в тази оферта е 300 л който е много голям за 3 членно семейство и ще искаме макс 150 л

тази къща се намира в Дупница и за този проект мисля че няма такава фирма тук ,за пелетите незнам среден клас някакви дали от иглолистна или широколистна дървесина имали значени е незнаем досега несме имали този тип отопление и да това се допитваме зада нени сложат нещо което нени върши работа и не е полезно а струва много пари
speka_rs - майстор
пон юни 01, 2020 1:08 pmvasko83 написа:
тизи радиатори са за двата етажа защото засега само те щесе използват а третия само ще бъде монтирана исталацията но без радиаторите и сигорно смятат и боилера който ще отоплява котлето но в тази оферта е 300 л който е много голям за 3 членно семейство и ще искаме макс 150 л

Бойлера няма лошо да е 300 л, особенно ако е със две серпенитини, на по късен етап може и солар да се сложи.
В момента си си за 20 кВт котел. А на малко по късне етап ако не ти стига, можеш спокойно да му се смени главата на горелката, както предложи Лазар по рано. Така че 20кВт е твоя котел, а на по късен етап ако не ти стига, ще питаш пак.

p.s. Ама за да не стига ще ти трябват още 3-4 подобни радиатора.
vasko83 - помощник
пон юни 01, 2020 3:02 pmspeka_rs написа:
пон юни 01, 2020 1:08 pmvasko83 написа:

Бойлера няма лошо да е 300 л, особенно ако е със две серпенитини, на по късен етап може и солар да се сложи.
В момента си си за 20 кВт котел. А на малко по късне етап ако не ти стига, можеш спокойно да му се смени главата на горелката, както предложи Лазар по рано. Така че 20кВт е твоя котел, а на по късен етап ако не ти стига, ще питаш пак.

p.s. Ама за да не стига ще ти трябват още 3-4 подобни радиатора.
добре но можели марка и модел на котел последно ми казаха този
http://www.thermodesigntotal.com/bg/p/5 ... 8-SUN-P12N

Тема "Избор на Пелетен Котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: