• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vlax - майстор
Ти кво се оплакваш,два дни е валяло в София,при нас в провинцията само гърмя.
Ако до края на седмицата не капне капка,ще правя молебен за дъжд. :)
:partyman:
kozl - майстор
Аз се оплаквам за други неща и в други теми :wink:
Тука опитвам се да споделям :roll:
пон юли 06, 2020 6:24 pmLazarGanev написа:
... ти си я сменил - сега ще мрем от глад! :cool:
Хахаааа, в петък смених 4-5 керемиди и ремонтирах капандурата на децата у Пеуник. Два дена йединье, п....мезенье, а след първият дъжд пак ма канят.
Стопанина преместил едната кофа на ново място.
Ш' земи да излези нещо от мене?!!
lov - майстор
пон юли 06, 2020 6:24 pmLazarGanev написа:
Нали знаеш оная приказка за баща и син дюлгери, дето бащата се поболял и не можал да отиде да ремонтира покрива на стар клиент и пратил сина. После го питал какво е станало и той казал: - Ами тате огледах - имаше счупена една керемида и я смених. Бащата подивял :axe: : - А бе сине, аз с тая керемида те отгледах и изучих, цял живот ви храня, ти си я сменил - сега ще мрем от глад! :cool:
Лазаре аз приказката я знам ама и на личен гръб знам и нещо друго. Като направиш нещо както трябва и особенно като преди теб са са изредили една камара майстори после не ти се налага да търсиш клиенти. Те се редят на опашка.
Даже миналата година има подобна случка с едни такива специалисти. Помагам на една семейна позната да си оправи новозакупено жилище и там сътворена една глупост. Външното тяло сложено вътре в терасата не стига че си биеш главата щото теснотия ами не можеш и да я ползваш. А има къде да се премести. жената си повикала някакви нашенци а аз случайно съм там дошли да огледат. И се почва ама тез тръби трябва да ги сменим изцяло а те замазани ще трябва да се кърти и не знам какво си . Бе от девет бари води да се направи колкото се може по сложно ама ще можели чак след седмица. А на въпроса за удължаване ме изгледаха кръвнишки. Сещам се за мой клиент дето има доста климатици наскоро подменени във фирмата и ми е хвалил момчетата дето са му ги монтирали и потдържали и преди. Звъннах на телефончето което ми даде и след 2 часа пристигна едно младо момче от съседния град. Даже не попита дали да сменя цялото трасе. Местене на външното тяло. Удължаване със спояване вакумиране проверка и всичко като си му е реда. Нямаше вибротампони добави и тях и цената същата като на предишните философи. А има и 40 километра трабспортни разходи. А пък аз нали нали съм си професионално обременен гледам и с какво оборудване разполага и как се работи. Е нямаше нещо което да няма в бусчето че му помогнах с техниката и материалите.
Е те това момче до тая пролет сложи още 6 климатика в същата сграда и отремонтира май още 2. А аз нямам пръст в тази работа.
Та тези новите дали ще се сетят да го препоръчат на свои познати.
Знам че много трудно се печелят клиенти но спечелиш ли ги с качество те ти се отблагодаряват индиректно с нови и то много.
LazarGanev - "Велик майстор"
Знам, знам, тази истина съм я прозрял отдавна и моите клиенти ме намират основно по този начин :wink:
kozl - майстор
пон юли 06, 2020 6:45 pmvlax написа:
Ти кво се оплакваш,два дни е валяло в София,при нас в провинцията само гърмя.
Ако до края на седмицата не капне капка,ще правя молебен за дъжд. :)
:partyman:
Их как ми съ ще да ви прата от дъжда.
Аве удави ни тая вечер. Наше мазе 1 метър вода, ама оно се оказа от плитките :-D
До ся гребахме.
Утре шъ записвам пораженията, че мазето ми е работилница и склад :cry:
lov - майстор
Ох не ти завиждам. Преживявал съм го няколко пъти. Парапета дето е подпрял водата е метър.Езерото към декър. Тоест нивото на водата е толкова над прозорците на мазетата. И те тва е малък дъждец иначе прелива и отгоре.
И тая дупка в последствие беше разширена почти 4 пъти като размер. Още шахти и оттопци направени от общината и пак бяхме фул до таван. Сега сме се блиндирали с джамовете и ай завали кой е наръки зарязва всичко излиза да спасява положението. Торби с пясък найлони лопати и квот се сетиш като в казармата на война.

Прикачен файл

S6000011а.JPG
S6000011а.JPG (49.19 KиБ) Видяна 852 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с климатик DAEWOO - моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: