Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
нед юли 26, 2020 8:19 amLazarGanev написа:
Но щом си решил да говориш с него, накарай го да изброи някои чисто технически предимства на Вотоденс 100, че аз не се сещам нито едно :cool:

Как беее, Фисмана е с тъчскрийн, по шукаритетно е :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
А, да бях забравил - тъча е много важен за работата на котела и ползвателят му е добре да кибичи постоянно до котела, за да му се кефи :-D . Добре е обаче да се знае цената на контролера, щото се харчат като топъл хляб, дори и гаранционно :wink: .
ESPACE - майстор
нед юли 26, 2020 9:03 amLazarGanev написа:
Добре е обаче да се знае цената на контролера, щото се харчат като топъл хляб, дори и гаранционно :wink: .
Силни думи. Имаха една серия с проблем във веригата за контрол на пламъка, който се оправя за 10мин. Аз не коментирам Бош, въпреки че покрай продадени от Овергаз имам информация и за тях. И Имергаз имат вече гаранционни проблеми с контролер, нещо изключено преди. С тези поевтинявания и импулсни захранвания няма да има котел, който да не направи проблеми до 10-тата година. Скокове в напрежението, които преди не представляваха проблем, новите захранвания не издържат. Но пък се ремонтират успешно. Чета много Руски форуми за ремонти и едно съм разбрал - няма такова нещо като безпроблемни котли и марки. По важно е при проблем да има към кого да се обърнеш за адекватна намеса.
нед юли 26, 2020 11:30 amESPACE написа:
Силни думи. Имаха една серия с проблем във веригата за контрол на пламъка, който се оправя за 10мин.
За последните 2 години от 20-тина монтирани Висмана - 2 броя с гаранционно сменени платки. На Бош нямам сменена платка за 13 години и няколкостотин броя котли (тук изключвам стария конвенционален модел Gaz 3000, който беше със съвсем друго управление и то не беше безаварийно). Само една, която изгоря по моя нелепа грешка - при първоначален пуск обърках кабелите на захранването и стайния термостат с което подадох 220в на BUS клемата и си я платих като поп, но каталожната цена е тройно по-ниска от на Висмана :-D . А ремонтът на платка на котел Бош не се толерира - длъжен си да я смениш, ако е проблемна, независимо дали е в гаранция или не. Имал съм случай при пуска на котела забелязахме студена спойка на клемата за стайния термостат - просто се вижда как клемата мърда спрямо платката. Обадих се да питам как да постъпя - дали да я запоя, защото е елементарно. Казаха ми правиш протокол и я сменяш, защото ако по-нататък по време на гаранцията се появи друг гаранционен случай, тази платка трябва да се върне в завода и ако се види неправомерна намеса - няма да се признае гаранцията. На мен обаче ми стана съвестно, поех риска и я запоих :-D .
ESPACE - майстор
нед юли 26, 2020 12:19 pmLazarGanev написа:
тук изключвам стария конвенционален модел Gaz 3000, който беше със съвсем друго управление и то не беше безаварийно
Очаквано, тия май бяха с Honeywell платка. И другите ще започнат, всичко е глобално производство вече.
нед юли 26, 2020 12:52 pmESPACE написа:
нед юли 26, 2020 12:19 pmLazarGanev написа:
тук изключвам стария конвенционален модел Gaz 3000, който беше със съвсем друго управление и то не беше безаварийно
Очаквано, тия май бяха с Honeywell платка. И другите ще започнат, всичко е глобално производство вече.
Да, на Honeywell е проблемната платка. Следващите поколения контролери, стайни термостати, модули вече се правят в собствен завод и с тях няма никакви технически проблеми, а отделно цената е много по-ниска, т.е по-високо качество на по-ниска цена. По същия начин падна и цената на пластинчатите им топлообменници, като почнаха да си ги правят сами, вместо да разчитат на външни доставчици. Явно това е начина за борба с ниското качество на глобалното производство.
judas - специалист
Здравейте! Христос Воскресе! Желая на всички прекрасен празник!
Някой би ли споделил как се чисти съобщение '1023' на Bosch Condens 2300iW?
нед апр 24, 2022 11:19 amjudas написа:
Здравейте! Христос Воскресе! Желая на всички прекрасен празник!
Някой би ли споделил как се чисти съобщение '1023' на Bosch Condens 2300iW?
Христос воскресе!!!
Това знаеш ли какво означава?
Аз прочетох, а ти?
https://www.romstal.bg/user_uploads/products/170114.pdf

Там е и решението на "проблема".

пп. Леле, сложил съм въпросителен!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед апр 24, 2022 12:56 pm, променено общо 1 път.
Георги767 - специалист
Христос воскресе?
Четете ги тези упътвания бе хора.Иначе на кратко обслужване.
нед апр 24, 2022 12:08 pmГеорги767 написа:
Христос воскресе?
Четете ги тези упътвания бе хора.Иначе на кратко обслужване.
Георге, и ти ли, като мене, обърка препинателния?!!

Не четат, мързи ги, или не се досещат, ама на мен ми свети ламбата, че подир празника на труда, следва Георги.
Само здраве да е!

Трябва да бръкне в менюто и да зададе да не подсказва инспекция. Означение "0", но да си го намери.

Тема "Bosch Condens 2300iW или Viessmann Vitodens 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: