нед юли 26, 2020 8:19 amLazarGanev написа: Но щом си решил да говориш с него, накарай го да изброи някои чисто технически предимства на Вотоденс 100, че аз не се сещам нито едно![]()
Как беее, Фисмана е с тъчскрийн, по шукаритетно е

нед юли 26, 2020 8:19 amLazarGanev написа: Но щом си решил да говориш с него, накарай го да изброи някои чисто технически предимства на Вотоденс 100, че аз не се сещам нито едно![]()
нед юли 26, 2020 9:03 amLazarGanev написа: Добре е обаче да се знае цената на контролера, щото се харчат като топъл хляб, дори и гаранционноСилни думи. Имаха една серия с проблем във веригата за контрол на пламъка, който се оправя за 10мин. Аз не коментирам Бош, въпреки че покрай продадени от Овергаз имам информация и за тях. И Имергаз имат вече гаранционни проблеми с контролер, нещо изключено преди. С тези поевтинявания и импулсни захранвания няма да има котел, който да не направи проблеми до 10-тата година. Скокове в напрежението, които преди не представляваха проблем, новите захранвания не издържат. Но пък се ремонтират успешно. Чета много Руски форуми за ремонти и едно съм разбрал - няма такова нещо като безпроблемни котли и марки. По важно е при проблем да има към кого да се обърнеш за адекватна намеса..
нед юли 26, 2020 11:30 amESPACE написа: Силни думи. Имаха една серия с проблем във веригата за контрол на пламъка, който се оправя за 10мин.За последните 2 години от 20-тина монтирани Висмана - 2 броя с гаранционно сменени платки. На Бош нямам сменена платка за 13 години и няколкостотин броя котли (тук изключвам стария конвенционален модел Gaz 3000, който беше със съвсем друго управление и то не беше безаварийно). Само една, която изгоря по моя нелепа грешка - при първоначален пуск обърках кабелите на захранването и стайния термостат с което подадох 220в на BUS клемата и си я платих като поп, но каталожната цена е тройно по-ниска от на Висмана
нед юли 26, 2020 12:19 pmLazarGanev написа: тук изключвам стария конвенционален модел Gaz 3000, който беше със съвсем друго управление и то не беше безаварийноОчаквано, тия май бяха с Honeywell платка. И другите ще започнат, всичко е глобално производство вече.
нед юли 26, 2020 12:52 pmESPACE написа:Да, на Honeywell е проблемната платка. Следващите поколения контролери, стайни термостати, модули вече се правят в собствен завод и с тях няма никакви технически проблеми, а отделно цената е много по-ниска, т.е по-високо качество на по-ниска цена. По същия начин падна и цената на пластинчатите им топлообменници, като почнаха да си ги правят сами, вместо да разчитат на външни доставчици. Явно това е начина за борба с ниското качество на глобалното производство.нед юли 26, 2020 12:19 pmLazarGanev написа: тук изключвам стария конвенционален модел Gaz 3000, който беше със съвсем друго управление и то не беше безаварийноОчаквано, тия май бяха с Honeywell платка. И другите ще започнат, всичко е глобално производство вече.
нед апр 24, 2022 11:19 amjudas написа: Здравейте! Христос Воскресе! Желая на всички прекрасен празник!Христос воскресе!!!
Някой би ли споделил как се чисти съобщение '1023' на Bosch Condens 2300iW?
нед апр 24, 2022 12:08 pmГеорги767 написа: Христос воскресе?Георге, и ти ли, като мене, обърка препинателния?!!
Четете ги тези упътвания бе хора.Иначе на кратко обслужване.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: